Glas Javnosti

Маскирани косовски полицајци ПОХАПСИЛИ СРБЕ у околини Гњилана

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 10.07.2018.

Пет лица српске националности са Косова ухапшено је у рејону Гњилана, потврдила је Косовска полиција.

У саопштењу за штампу полиције које је стигло и на српском језику, наводи се да су ова ухапшена лица под основаном сумњом да су укључена у "делатности против уставног поретка и безбедности Републике Косово", преноси КоССев.

Иако нема детаља о томе на какве се активности непосредно мисли, полиција је истовремено, "у циљу тачног информисања јавног мњења" демантовала, "неке српске медије/портале, који изјављују да се полицијска операција спроводи против бивших припадника КСБ".

"Објашњавамо да су то само неки наводи или спекулације поменутих медија," наглашава Полиција Косова.

Полиција, међутим, није изнела детаље да ли је јутрошња акција повезана са самим питањем КБС, односно актуелним напуштањем српских припадника из ње у овом крају.

РТВ Пулс јавила је јутрос да су јаке специјалне полицијске снаге блокирале приватне куће, а такође и пословне просторије начелника Косовко-поморавског округа Радована Стојковића и директора огранка Националне службе за запошљавање Јована Денића у Горњем Кусцу код Гњилана, те да је у току претрес. Ове институције се налазе при српском државном систему.

Иста телевизија је такође јавила и да је наводно извршен и претрес више кућа бивших припадника Косовско-безбедносних снага (КБС) српске националности који су недавно напустили ту службу.

Пулс је јавио потом да су Стојковић и Денић и приведени, као и Ненад Стојановић, по занимању аутомеханичар који је запослен при Војсци Србије у Врању, јер је наводно вршио притисак на српске припаднике КБС-а да напусте ту службу, а уз подсећање да је у Горњем Кусцу "донедавно радило педесетак припадника КБС-а српске националности од којих су готово сви напустили посао".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR