Glas Javnosti

Maske pre pandemije koštale 5 dinara?!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pre početka pandemije, sredinom januara ove godine, u apotekama u Nišu masku ste mogli kupiti za 5 dinara. Sada, u toku cele ove situacije sa korona virusom, ne postoji apoteka u Srbiji gde je možete kupiti po istoj ceni!

Cene su preko noći skočile, pa tako sada za jednu masku morate izdvojiti 80-120 dinara. Slična situacija bila je i sa cenama limuna koja je naglo skočila usled zaraze korona virusom.

Foto: Niška inicijativa

Proizvođači medicinske opreme tvrde da se trenutno teško kupuje kontigent maski od Kineza. Takođe, u ekspanziji je uvoz i proizvodnja mašina za proizvodnju maski u Srbiji. Iako su mnoge žene u Srbiji pokrenule akciju besplatnog šivenja i deljenja maski, neki povlašćeni privrednici videli su dobru zaradu u ovome. Orijentacija biznisa na proizvodnju maski za neke je unosan posao. Kompanije koje rade za vreme pandemije i kupuju na veliko maske za svoje zaposlene, žale se na skok nerealnih cena maski. 

Mere zaštite važe za sve, pa tako, sem maske, morate imati i rukavice. O zaštitnim odelima i ostalom materijalu da i ne govorimo. Preko 25 puta skuplje maske dobar su izvor profita za pojedince.

https://www.prva.rs/vesti/info/324258/srbija-ima-najmoderniju-masinu-za-proizvodnju-maski-koja-je-proizvedena-u-kini-pre-dve-nedelje-pogledajte-izvestaj-iz-fabrike

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR