Glas Javnosti

Mašinski fakultet prebukiran: Oko 1.000 kandidata na 680 mesta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Vladimir Popović je istakao da Mašinski fakultet svake godine menja programe i predmete

Dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Vladimir Popović izjavio je danas, pred polaganje prijemnog ispita na Mašinskom fakultetu 25. i 26. juna, da je očekivano interesovanje za upis na Mašinski fakultet na nivou prošle godine, odnosno oko 1.000 kandidata na ukupno 680 mesta.

On je u izjavi istakao da Mašinski fakultet svake godine menja programe i predmete i dodao da su uvedeni novi izborni predmeti, kao i novi obavezni predmeti u okviru postojećih smerova.

"Pre par godina smo uveli informacione tehnologije u mašinstvu, a sada taj smer razvijamo dodatno, taj studijski program. Sve postojeće studijske programe, pošto mi pokrivamo ogroman dijapazon oblasti iz mašinstva, samo unapređujemo ono što tradicionalno radimo", naveo je Popović.

Na pitanje da li je tačno da studenti po završetku Mašinskog fakulteta mogu da dobiju platu od dve i više hiljada evra, Popović je rekao da plate jesu visoke, pogotovo za one sa iskustvom i znanjem, dok za početnike verovatno nije tako.


"Za početnike to verovatno nije tako, ali bitno je da stiču znanje koje će im omogućiti da u budućnosti mogu da zarađuju mnogo veće plate", istakao je on.

Naveo je da memorandumi koje je Mašinski fakultet potpisao sa kineskim naučnim institucijama znače proširivanje saradnje i naglasio da je Kina jedna od najnaprednijih zemalja u oblasti tehnologije i da saradnja njihovim univerzitetima omogućava razvoj u budućnosti, kao i prosperitet za studente.

"Mi ne sarađujemo samo sa kineskim naučnim institucijama, sarađujemo sa ogromnim brojem institucija širom sveta, ali u zadnje vreme smo nekako imali više poseta iz Kine", dodao je Popović.Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR