Glas Javnosti

MART ČESTO ZNA DA BUDE PREVRTLJIV: Poznati meteorolog otkriva: Evo šta čeka Srbiju do kraja februara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema prognozama meteorologa, posle nekoliko dana sa temperaturama iznad proseka, večeras stiže naoblačenje sa kišom koja će u brdsko-planinskim predelima preći u sneg. Znači li to da nam se vraćaju snežni dani?

Do kraja februara temperature će ostati iznad proseka i više neće biti prave zime, izjavio je meteorolog Đorđe Đurić. Proleće usred zime nas, dakle, neće napustiti i vremenska prognoza će mnoge obradovati.

Još je danas moguće prolazno naoblačenje sa kišom, a isti scenario očekuje se naredne srede. Tokom svih ostalih dana temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine – od 5 do 10 stepeni. Snega, prema najavama Đorđa Đurića, neće biti.


- Otišli smo brzo iz minusa i plus, i evo sada je u Sjenici minus 8, a tokom dana će temperatura doći do 10 stepeni. Velike su temperaturne razlike i to je problem za hronične bolesnike – kaže meteorolog.


Nakon srede, kada se očekuje naoblačenje sa kišom, ponegde i sa kojom pahuljom, temperature opet idu do 15 stepeni, najavljuje meteorolog.

Rano je, kaže, govoriti o prognozi za mart, ali podseća da je 1. marta 2018. godine u Somboru izmereno minus 27 stepeni. Odmah sutradan temperatura je otišla u plus.


- Mart često zna da bude prevrtljiv, da nam pokaže i prave prolećne, ali i prave zimske karakteristike. A prošle godine smo imali i sneg u aprilu. Nadamo se da ovog scenarija baš sad neće biti - kaže Đurić, a prenosi SrbijaDanas.

BONUS VIDEO: Surova životna ispovest devojke sa albinizmom i priča o ljudima koji "nisu po standardima"

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR