Glas Javnosti

MARIJA LUKIĆ NAKON PRESUDE MILUTINU JELIČIĆU JUTKI: Prezadovoljna sam, dokaz da ima pravde u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nedugo nakon što je Milutin Jeličić Jutka osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, njegova nekadašnja sekretarica Marija Lukić istakala je da je prezadovoljna presudom.

- Prezadovaljna sam presudom, ovo je dokaz da ima pravde u Srbiji, ne samo za mene, već za sve one žene koje su oštećene sa njegove strane i koje su skupile hrabrost da ga prijave, ali i na kraju, za one koje nisu to uradile iz straha. Prezadvoljna sam, ali i zbunjena, emocije su me sustigle zbog svega, rekla je kratko Lukićeva.

Lukićeva je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018. podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja. Nakon dugotrajnog postupka, koji se obeležila brojna odlaganja jer je osuđeni izbegavao da se pojavi, zbog čega je naloženo i njegovo privođenje, presuda je konačno danas izrečena.

Kako je u presudi navedeno, sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti, pošto je Jeličić do sada već tri puta osuđivan krivično uslovnim kaznama. Sud smatra da za krivično delo polono uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza. Iako je Marija Lukić veštacima-policajcima davala drugi aparat sa porukama, to nje uzeto u obzir.

Borivoje Borović, pravni zastupnik oštećene Marije, kaže za naš portal da je zadovoljan presudom i da je ovo znak da ozdravljena pravosuđa u Srbiji.

- Mi smo zadovoljni prvostepenom presudom kojom je Jeličić osuđen za nedozvoljene polne radnj sa bezuslovnom kaznom zatvora od tri meseca. Sud je smatrao da veštačenje nije pružilo dovoljno dokaza za ove telefonske poruke, iako je Marija Lukić nudila telefon veštacima – oni ga nisu uzeli u obzir. Mi nismo želeli da tražimo novo veštačenje, pa smo blagovremeno odustali od toga, da predmet ne bi otišao u zastaru. Ovo je prvi politički moćnik u Srbiji koji je pao na sudu i ovaj je dobar pelcer drugim sudija u pravcu ozdravljenja pravosuđa u Srbiji. Vidi se da je Jutka do zadnjeg trenutka očekivao neku političku podršku, ali je očigledno izgubio, rekao je Borović.

Podsetimo, nekadašnjem prvom čoveku opštine Brus sudi se za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice. Sem Lukićeve, optuženog Jeličića prijavilo je još sedam žena. Međutim, optužni predlog je podignut samo u slučaju Lukićeve.

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR