Glas Javnosti

MALI JE SAMO VRH LEDENOG BREGA! Doktorati i drugih zvaničnika POD LUPOM

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vladan Čokić ispred Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) kazao je da će ta organizacija uskoro pokrenuti proceduru provere doktorata i drugih visokih zvaničnika.

Čokić, koji je naučni savetnik Instituta za medicinska istraživanja pri Univerzitetu u Beogradu, povodom poništavanja doktorata Siniše Malog rekao je da je u pitanju drugostepena odluka, da Mali više nema pravo žalbe pred univerzitetskim telima, ali može da se žali Upravnom sudu, "ali što se tiče univerziteta ovo je završena priča". 

Čokić podseća da je proces osporavanja doktorske disertacije Malog počeo još 2014. godine, i da smo u međuvremenu imali "indolentnost vlasti prema toj pojavi", a sa druge strane pritiske na univerzitet, dok je politička karijera Malog stalno napredovala.

"Ovo je sramota i za univerzitet i za državu da nas predstavlja osoba koja je proslavljala u junu odluku Upravnog suda, pa smo onda imali Pandorine papire, pa treba da se zapitamo ko nas predstavlja", kaže Čokić za N1.

Ukazujući da je MASA zasnovana na principima autonomije, čestitosti, solidarnosti i slobode kritičkog mišljenja, navodi da su svi ti principi narušeni u slučaju Malog, ali i u slučaju reditelja Gorana Markovića na kojeg se poslednjih dana obrušila vlast, posebno ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević koja je izvređala reditelja i čak mu "odredila" dijagnozu u objavi na svom Instagram nalogu.

 


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od KojadinKo u 01.02.2022 15:01:48 h
     0 
Filozofski fakultet pun ,, strucnjaka ,, i ,,srboljubaca ,,. Nije ni cudo sto il Strucnjaci smetaju. Doslo je vreme da se ,, prociste ,, redovi ,, univerzitetskih rodoljuba ,, Evropske vrednosti profesora Jankovic.