Glas Javnosti

Makedonija se otvara! Od petka bez testova i karantina

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srpski građani će ipak moći preko Severne Makedonije po povratku iz Grčke i time značajno skrate put kući savremenijim i kraćim putem. Turisti iz Srbije moći će na letovanje u Grčku i preko Severne Makedonije, pošto je ta država najavila da će otvoriti granice od petka 26. juna bez potrebe za testom na virus korona, izolacijom ili karantinom.

Sa popuštanjem mera i otvaranjem granica, naši su građani otpočeli svoje letnje odmore na grčkoj rivijeri.

Zbog pandemije sa Кovidom-19, ove turističke sezone njihov je put bio otežan zbog toga što Grčka ne dozvoljava ulaz putnicima koji tranzitiraju preko Severne Makedonije, pa su prinuđeni da putuju preko Bugarske.

Vlada Severne Makedonije donela je odluku da od petka, 26. juna budu otvoreni svi granični prelazi za nesmetan protok putnika i vozila, preneo je Tanjug.

Takođe, odlučeno je da se otvore međunarodni aerodromi u Skoplju i Ohridu.

Takvu odluku makedonske vlade na svom Fejsbuk nalogu je saopštio aktuelni premijer Oliver Spasovski.

 

Врз основа на препораките на Комисијата за заразни болести, Владата денеска донесе одлука од петок, 26 јуни 2020 година,...

Posted by Oliver Spasovski on Уторак, 23. јун 2020.

Neće biti potrebni PCR testovi, ni kućna izolacija, ni državni karantin“, napisao je Spasovski.

Ali to ne znači da moraju da se vrate istim putem, već to mogu da učine ulaskom na graničnim prelazima Grčke ka Severnoj Makedoniji i da time značajno skrate put kući savremenijim i kraćim putem, sa napomenom da moraju tranzitirati u roku od 5 sati kroz teritoriju Severne Makedonije, saznaje Kurir.

Očekuje se da će se otvaranje granica desiti uskoro, čime sledeća turistička smena naših turista neće morati da prelazi duži put kao prethodna smena turista iz Srbije koji su do Grčke putovali preko Bugarske.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR