Glas Javnosti

MAJKA JAVNO POHVALILA SINA KOJI JE PRONAŠAO NOVČANIK SA 800 EVRA: Drugi su odmah krenuli da ga PROZIVAJU, srpska posla...

Društvo
Autor: Glas javnosti

Neke je interesovalo da li je i kako vlasnik izgubljenog novčanika častio poštenog mladića

Taman kad smo pomislili da su se poštenje i čast potpuno izgubili, pojave se svetli primeri koji nas uvere u suprotno i na trenutak podsete da prave vrednosti nisu zauvek nestale. Tako je objava jedne majke iz Srbije na društvenim mrežama mnoge obradovala, kada se pohvalila kako je njen sin pronašao novčanik u kome je bilo 800 evra.

"Moj sin (28 godina) je juče našao novčanik. U njemu je bilo 800 evra, još nekoliko hiljada dinara i lična karta. Uspeo je da pronađe vlasnika, koji nije iz Beograda. Baš sam ponosna", glasio je tvit ponosne majke koji je prikupio veliki broj simpatija i pohvala drugih korisnika.

"Budi ponosna na takvog sina, dok drugi kradu i džepare on je odabrao da se sa poštenjem i obrazom druži. Živ bio momče zdravlje neka te pohodi", "Bravo majko, svaka čast i tebi i sinu! Treba i na sebe da budete ponosni, jer ste uspeli kao majka i svoje dete vaspitali kako treba", krenuli su da se nižu komentari.

pixabay.com

foto: printscreen

Međutim, nije trebalo mnogo da padne i pokoja kritika.

"Ali je detaljno pretrkeljisao novčanik. Mogli ste samo da nađete vlasnika i da mu vratite bez pompe, jer svako normalan vrati", konstatovao je neko i odmah dobio odgovor drugog korisnika: "A kako da nađe vlasnika ako ne otvori novčanik, a i zašto da se ne pohvali lepo vaspitanim detetom".

Potom su počele da stižu i druge priče onih koji su se našli u sličnoj situaciji, koja se završila na lep ili manje lep način.

"Mom drugu čovek vratio novčanik sa 900 evra i dokumentima posle dve i po godine. Pekla ga savest. Uzeo 20.000 dinara, kaže 10 odsto kolko mu pripada i ima pravo po zakonu", "Ja sam prijateljica sa devojkom koja je našla moj novčanik pre par godina. I prošle godine sam joj na svadbu išla", glase neki od komentara.

Glas javnosti / arhiva
foto: printscreen

Neke je interesovalo da li je i kako vlasnik izgubljenog novčanika častio poštenog mladića, ali ostali su uskraćeni za odgovor

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR