Glas Javnosti

Luka Kurjački teško je bolestan! Porodica apeluje: POMOZITE! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Luka Kurjački oboleo je od gliobastoma, teškog malignog tumora na mozgu.

Kako su troškovi lečenja veliki njegova porodica apelovala je na sve ljude dobre volje da humanitarnom telefonskom porukom pomognu da se Luka izleči.


-Dragi prijatelji, moj Luka ima maligni tumor na mozgu, glioblastom. Poslednji snimak magnetnom rezonancom pokazao je da se tumor nažalost proširio i da ne može da se operiše. Počinjemo da skupljamo novac kako bismo mu pružili šansu za dodatnu terapiju koja nije dostupna u Srbiji. Pomozite koliko možete da potreban novac prikupimo i da se ova informacija proširi. 
Broj za slanje SMS poruka za Luku je 1158 na 3030. ❤️, poručila je Neda Kurjački na Facebooku.

Luka je rođen 1989. godine u Zadru. Odrastao je i živi u Beogradu gde je završio gimnaziju zatim fakultet. Luka se bavi pisanjem i režijom. Bavio se sportom, planinarenjem.

Živeo je uobičajenim životom mladog čoveka sve do trenutka kada mu je saopšteno da ima tumor na mozgu.

U januaru 2015. godine na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije operisan je prvi put. Operacija je uspešno završena, ali je 2018. došlo do recidiva bolesti. Usledila je druga operacija posle koje je Luka primao radioterapiju.

Posle rehabilitacije vratio se svom uobičajenom životu sve do kontrolnog pregleda magnetnom rezonancom u aprilu 2021. godine kada je nalaz pokazao da se bolest ponovo vratila.

Nažalost, nakon treće operacije u maju 2021. godine ustanovljeno je da se radi o Glioblastom mutant WHO gradus IV, najagresivnijem malignom tumoru na mozgu.

Nakon treće operacije Luki je narušena sposobnost pisanja, čitanja i govora.

Kontrolni snimak magnetnom rezonancom napravljen 10.11. 2021. godine pokazao je da uprkos hemioterapiji lekom Temodal koju Luka prima, tumor raste.

U Japanu postoji klinika koja primenjuje inovativnu terapiju za glioblastom lekom Delytact. Klinička studija koja je sprovedena pokazala je njegovu visoku efikasnost, a lekari u Japanu su potvrdili da je Luka dobar kandidat za ovu vrstu terapije.

Kako bi se Luki pružila šansa da ozdravi, porodica se obraća svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi što pre otišao na lečenje.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, terapije, specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, troškove lečenja kao i za putne troškove i smeštaj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR