Glas Javnosti

LUDILO! VIŠE OD 30 ODSTO DECE ŽELE DA POSTANU INFLUENSERI: Letak za "TIK TOK ŠKOLU" deli se ispred beogradskih škola (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Letak kojim se reklamira "škola" za TikTok kruži Beogradom, a oni koji su došli u njegov posed tvrde da su ga dobili u poštanskom sandučetu, ali i da se deli i u blizini osnovnih škola u prestonici!

Njegova pojava zapalila je društvene mreže i izazvala lavinu negativnih reakcija.

Naime, “Neka i vaše dete postane poznato” je glavni slogan na flajeru koji reklamira "TikTok školu", a uz ostavljeni broj za informacije sledi i prateći tekst da je reč o “najtraženijoj profesiji” jer se, kako se naglašava, “preko 30 odsto dece izražava da žele da budu influenseri kada porastu”.

Reklama za TikTok školu se završava porukom “da je došlo digitalno doba gde se najveća zarada nalazi upravo na interentu i društvenim mrežama”.

Taj letak koji je objavljen na društvenoj mreži Reddit izazvao je lavinu negativnih komentara.

U toj lavini mnogi su i podsmešljivi, od pitanja da li imaju “topli obrok i markicu za prevoz” ili “da li postoji kurs i za navijača”, do zapažanja vezanog za, valjda vlasnike ove škole ili kursa, “došlo digitalno doba, a reklama štampana na crno-belom papiru”!



Međutim, mnogi korisnici Reddita upozoravaju i na sve štetnosti TikToka, osuđujući to što postoji reklama za “školu” ove društvene mreže.

"Eno jedan snima prostakluke, a ima 3 miliona pregleda"

- Nemam reči... Pratim taj TikTok zadnjih par meseci i šta se tu snima i lupeta. Eno jedan momak baš iz mog grada snima čisto neke prostakluke koliko psuje, a dostiže po 3 miliona pregleda i to preko noći, što se kaže pola Srbije ga gleda... – komentarisao je ovu objavu jedan korisnik Reddita.

Sledeći, pak, ukazuje da nemali broj roditelja “eksploatiše svoju decu po socijalnim medijima”.

- Ubede dete da svira klavir, vozi rolere, bilo šta i odmah nalog na Insta/TikTok pa brdo klipova, slika, brand ambasadori i tako dalje... Čak i kada znaš da roditelji vode nalog opet je mnogo bizarno. Trumanov šou bukvalno – ističe on.



Konačno, sledeći korisnik Reddita konstatuje da, na žalost, ovakav način reklamiranja TikToka uz podatak da više od trećine dece žele da budu influenseri, i nije toliko iznenađenje.

- Deca 80-tih su htela da budu astronauti, sve to je većinom povezano sa medijima i šta se i kako promoviše – zaključuje on.

Na letku koji kruži korisnici koji dele tu sliku, zatamnili su deo gde je objavljen broj telefona navodne škole. Do objave ovog teksta nismo uspeli da saznamo koji broj telefona je ispisan ispod, kako bismo proverili ko stoji iza svega i da li je ovo možda samo nečija neslana šala.



Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR