Glas Javnosti

LOPOVA KOJI JE SA SVADBE UKRAO 23.000 EVRA POLICIJA OTKRILA PO BLATU SA NEOPRANIH PATIKA - OSTAVIO TRAG I NA MESTU PLJAČKE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Skandaloznu pljačku mladenaca kojima je ovog vikenda ukradeno na svadbi 23.000 evra, u selu Borač kod Knića, rasvetlili su iskusni kragujevački inspektori zbog aljkavosti lopova, jer nije, kako saznaje Glas javnosti, oprao blatnjave patike čiju su se tragovi videli i na mestu krivičnog dela, koje su otkrili tokom policijskog uviđaja.

Logistiku za ovu pljačku, kako saznajemo, organizovala je mladina školska drugarica dok je u sobici sa novcem “popravljala šminku” pred venčanje, kada je otškrinula prozor da njen dečko kasnije pohara mladence.

Kada je u nedelju u selu Borač kod Knića, kako je pisao Glas javnosti, dok je još trajalo  svadbeno veselje, iz doma oovde ugledne porodice Marković, nestalo oko 23.000 evra od svadbenih poklona, svi su bili šokirani jer se ne pamti da se u ovom kraju neko usudio na ovako drsku pljačku domaćina u slavlju.

Naime, na svadbu Marka Markovića (22) i njegove izabranice Jovane (20) pozvano je preko 300 zvanica, uže i šire rodbien sa obe starne, komšija, prijatelja… Među njima je bila i jedna Jovanina školska drugarica, koju prve indicije iz istrage optužuju da je već imala skovani plan  da zlouptrebi poverenje imućnih domaćina, pa da u sobici gde je odložen novac od svadbenih poklona i zlatni predmeti, navodno “popravi šminku” pre ogledalom, što je, kako se osnovano  sumnja, ona iskoristila da dovoljno otškrine prozor. Baš ta pomoć pljačkašu, koji je navodno i  njen emotivni partner, bila je sasvim dovoljna da on uskoči iz dvorišta, dok su sve zvanice i  ukućani bili na venčanju, pa detaljno pretraži sobicu i iz nje odnese plen, u evrima i zlatu, procenjenog ukupno na oko 23.000 evra.

- Policijska stanica u Kniću je brojčano mala i oni su poslali pozornike da sačuvaju lice mesta pljačke i naprave spisak nestalih stvari, ali su istovremeno alarmirali iskusnije kolege iz Policijske uprave Kragujevac, da odmah i oni dođu jer se videlo da je teže krivično delo. Oku kragujevačkih insepektora odmah su prljavi tragovi, po obodu tepiha, skrenuli pažnju i zakucali  su na vrata nekoliko problematičnih momaka iz tog kraja, odranije poznatih po sličnim krivičnim delima. Prljave patike jednog od njih, koje su ugledali na ulazu u domaćisntvo, bio i je dovojan signal da brzo operativnim radom sklope mozaik i on je uskoro i priznao da je počinilac ove pljačke, - priča izvor Glasa javnosti upoznat sa akcijom kragujevačke policije.

Foto: Pixabay

Kako saznejemo, pljačka je otkrivena tek nakon svadbenog veselja, kada su se mladenci vratili u porodičnu kuću Markovića, oko dva sata iza ponoći. Kako nezvaničnio saznajemo ukradeno je 18. 000 evra u novcu, deo od svadbenih poklona i onog ranije spremnog za plaćanje troškova veselja, kao i zlatnih predmeta vrednih oko 5.000 evra.         

Kako smo već pisali Markovići, otac Dalibor i sin Marko, godinama uspešno rade u Austriji i  sam nestanak novca im nije toliko teško pao, koliko bruka da je neko, od onih koje su želeli da  ugoste i podele slavlje, opljačka na tako drzak način. Skandal kakav se ne pamti decenijama u pitomom  šumadijskog selu Borač u opštini Knić, poznatom po srednjevekovnom  utvrđenju iz vremena Nemanjića, ali i živopisnim predelima gde su snimane poznate televizijske serije „Moj rođak sa sela“ i “Nemanjići - rađanje kraljevine”.

Poseban kuriozitet je, kako su neki mediji zabeležeili, da je početkom ove godine policijska stanica u Kniću iz zgrade opštine izmeštena u jedan stambeno poslovni objekat u centru ove šumadijske varošice. Navodno “istekao im je zakup” , ali i kako su tvrdili čelnici opštine njihova policijska stanica nije ni predviđena za zadržavanje privedenih lica, a posle uobičajenog radnog vremena, radiće “samo dežurna služba sa ograničenim brojem zaposlenih koji su u obavezi da poštuju kućni red” u toj zgradi!

Sreća blizu im je Kragujevac, gde ima iskusnih policijskih inspektora, bar za ovakve slučajeve.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR