Glas Javnosti

LONČAR UOČI SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: 'Izaći ćemo u susret, ali nećemo u korist svoje štete'!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja izjavio je danas uoči sednice Kriznog štaba, da će nadležni maksimalno izaći u susret koliko mogu i popuštanju mera, ali da neće sigurno ići u korist sopstvene štete.

-Jedna od tema biće i stanje u zdravstvenom sistemu, epidemiolozi će reći svoje viđenje, na osnovu brojki, i budite sigurni da ćemo maksimalno što možemo da izađemo u susret - izaći, ali nećemo ići u korist svoje štete, da nam se prerano opuštanje, ne bi vratilo kao bumerang u vidu većeg broja zaraženih -, rekao je Lončar novinarima na primopredaju ambulantih vozila za zdravstvene ustanove u Srbiju, kao donacije SAD.

Stariji se pridržavaju mera

Lončar je ukazao da su mladi ozbiljni prenosioci virusa, a nisu dovoljno vakcinisani, dok su se stariji vakcinisali i pridržavaju se mera.

-Mladi to nisu najozbiljnije shvatili. A, ako popuštamo mere, one će ići u korist mladih, koji su željni druženja i izlazaka, i ukoliko nisu vakcinisani, to je stanje koje može da dovede da u jednom tretnutku situacija više ne bude pod kontrolom -, rekao je Lončar.

 

On je još jednom apelovao na sve, a posebno mlade, da se vakcinišu, jer su bezbedne i pomažu, o čemu, kaže, govori nauka i činjenice.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR