Glas Javnosti

Lončar najavio: KBC Zvezdara više neće biti kovid bolnica

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Kliničko-bolnički centar Zvezdara biti vraćen u regularni proces rada, a kovid pacijenti koji se sada tu leče do petka će biti prebačeni u KBC Zemun i u druge bolnice.

Lončar je na sastanku sa rukovodiocima ustanova koje zbrinjavaju kovid pacijente rekao da će se i Opšta bolnica Pančevo od četvrtka vratiti na redovan režim rada, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na sastanku je dogovoreno i da se privremena bolnica Sajam u Novom Sadu zatvori, a da preostalih 11 pacijenata bude preusmereno u KC Vojvodine.

Lončar je istakao da je u ovom periodu od izuzetne važnosti da se sve zdravstvene ustanove u potpunosti pridržavaju procedura u pogledu zbrinjavanja hitnih pacijenata.

Istakao je da je svaka zdravstvena ustanova dužna da primi hitne pacijente, bez obzira da li kod njih postoji sumnja na infekciju korona virusom, prenosi Fonet.

-Prema predviđenoj proceduri, za hitne slučajeve koji su kovid suspektni u svakoj ustanovi postoji soba za izolaciju, i oni moraju biti zbrinuti- istakao je Lončar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR