Glas Javnosti

LEVIJATAN NAPAO 'PRAJD': Cepali, pa urinirali ispred prostorija

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Pripadnici pokreta Levijatana su pocepali baner Beograd Prajda i urinirali ispred prostorije gde se održava Međunarodni Prajd Forum, saopšteno je danas iz Beograd Prajda.

Kako se navodi u saopštenju, organizatori Foruma su pre nekoliko nedelja zakazali događaj u Impakt habu, a kada su saznali da se u istom ulazu zgrade nalazi sedište Levijatana, obaveštena je policija, koja je garanotvala bezbednost ovog događaja.

Uprkos tome, oko pola dvanaest, volonterka Beograd Prajda je primetila dva muškarca u majicama sa logom Levijatana kako prilaze zgradi, cepaju baner i uriniraju ispred ulaza, tvrde iz organizacije.

Policija nije bila prisutna i nije sprečila ovaj incident, ali su pripadnici policije sat vremena nakon napada uz pomoć volonterke identifikovali dvojicu muškaraca i priveli ih.

- Beograd Prajd zahteva od nadležnih institucija da počinioci budu procesuirani i kažnjeni u skladu sa zakonom, a da javnost o tome bude obaveštena- navodi se u saopštenju i dodaje zahtev da se predstavnici vlasti jasno odrede prema njihovim aktivnostima, a nadležni organi pokrenu odgovarajuće postupke prema njenim članovima i liderima. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR