Glas Javnosti

LEPO VREME PRED NAMA, TEMPERATURA U PORASTU: Uživaćemo u suncu i na 27 stepeni!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Definitivno narednih dana možemo da zaboravimo na kišobrane i tmurno vreme jer nas očekuje lepo vreme bez ijednog oblačka i kiše.

Srbija će i u sredu biti pod uticajem anticiklona i visokog vazdušnog pritiska, pa se očekuje stabilno i suvo vreme, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

- Nebo nad severom Srbijom biće vedro i bez oblaka, dok se u južnim i centralnim predelima Srbije očekuje umereno oblačno, uz visoku i cirusnu oblačnost. Nešto izraženiji gradijent vazdušnog pritiska usloviće da vetar u Srbiji bude umeren do pojačan, istočni i jugoistočni, dok će u košavskom području i na planinama vetar biti jak, na jugu Banata sa olujnim udarima preko 70 km/h - objašnjava Đurić.

Minimalna jutarnja temperatura kretaće se od šest do 12 stepeni, u košavskom području i u Beogradu do 16 stepeni, a maksimalna dnevna od 24 do 27 stepeni, u Beogradu do 26.

Sutra i prekosutra biće umereno toplo, u četvrtak uz umerenu oblačnost, a u petak uz sunčano vreme. Košava će duvati do četvrtka. Maksimalna temperatura biće u većini predela oko 25 stepeni.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR