Glas Javnosti

LEPA VEST ZA RODITELJE: Od septembra besplatni udžbenici za sve beogradske đake

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na ulazima svih beogradskih osnovnih i srednjih škola postavljeno je obaveštenje da će svi njihovi učenici dobiti komplet besplatnih udžbenika na poklon od svog Grada, počevši od septembra 2023. godine.

Važna informacija za roditelje u Beogradu je upravo ta, da će po prvi put, Grad Beograd obezbediti komplete besplatnih udžbenika za sve prestoničke đake, gde se još jednom pokazuje da Grad sprovodi politiku Brige o ljudima, za koju je i sam gradonačelnik Aleksandar Šapić ranije govorio da je okosnica politike ove Gradske uprave, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

 

„Grad Beograd je odlučio da obezbedi novac za udžbenike za sve beogradske učenike i da tako rastereti budžete svojih sugrađana. Smatramo da je to izuzetno važna stvar koja će suštinski da pomogne roditeljima, jer odgovorna Gradska uprava treba da vodi brigu o svojim građanima”, kazao je Šapić.

Svi đaci osnovnih i srednjih škola u Beogradu će i ubuduće dobijati besplatne udžbenike, navedeno je u saopštenju.

Budžetom Grada Beograda za 2023. godinu biće obezbeđena sredstva za sve važne odluke koje se prvi put realizuju u Beogradu.


Kako se podseća, još jedna važna odluka je da, pored besplatnih udžbenika za đake osnovnih i srednjih škola, prestonički vrtići za svu decu budu, takođe, besplatni.

Glas javnosti/T01S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR