Glas Javnosti

LEP GEST: Nikola iz Negotina trudnicama daje besplatnu hranu (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na pitanje: "Gde ćemo na doručak?" uobičajeno je da se čuje: "Na burek, šta drugo", a da ovo omiljeno pecivo sve češće bude na meniju budućih mama u Negotinu, priželjkuje Nikola Petraćković iz ovog grada koji je odlučio da ponudi besplatan obrok za trudnice, prenosi ZA media.

"Mi smo malim doprinosom odlučili da pomognemo našim trudnicama, da im obezbedimo besplatan obrok. Dnevno mogu doći koliko god puta požele, nema ograničenja. Nebitno je da li je neko iz Beograda, Novog Sada ili iz Negotina, za sve trudnice nudimo besplatan obrok. Da pomognemo u rađanju dece, Negotin je lep grada, ali imamo problem s belom kugom, bar malo da podstaknemo parove da postanu roditelji." Navodi Nikola


Nedaleko od pekare nalazi se savetovalište za mlade mame, Miljana je u šestom mesecu trudnoće, za akciju koju je pokrenula lokalna buregdzinica nedavno je čula.

"Prelep gest, od Nikole vlasnika, time je pokazao ono što nosi u sebi, on ima troje dece, a sam čin je prelep i dokaz je humanosti." Kazala je Miljana 

Tajnu dobrog bureka otkrio je  Manuel Trujkić, koji je sa svega 19 godina postao jedan od najboljih majstora u gradu. Kada završi tri kore, onda priprema i sledeću.

Meštani Negotina prijatno su iznenađeni, navode da je lep potez, kao i sama ideja, ističu da je super stvar za Negotin i odličan način da se poboljša natalitet u Negotinu.

Svojim primerom Nikola je dao ideju svojim kolegsms da pokrenu slične akcije, a njegov predlog je da se besplatna hrana obezbedi i za socijalno ugrožene.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR