Glas Javnosti

Lekari ostavili pacijente i porodice i otišli u Novi Pazar da pomognu

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Novi Pazar su stigla 22 medicinska radnika iz Kragujevca i drugih delova Srbije, gde će pomoći svojim kolegama u Opštoj bolnici da se izbore sa povećanim brojem zaraženih korona virusom.

- Ovo su sve iskusni ljudi koji su prošli kroz kovid blnice, bili u prvim redovima fronta za odbranu od korona virusa, koji će edukovati naše ljude, i koji će nam pomoći da spasimo što vise života u Novom Pazaru - rekao je koordinator pazarske bolnice Mirsad Ðerlek na pres konferenciji.

On je zahvalio kolegama koji su koji su ostavili svoje porodice, svoje pacijente i došli da pomognu Novom Pazaru.

Pola Srbije se javilo da hoće da pomogne
- Pola Srbije se danas javilo i reklo da hoće da dođe u Novi Pazar i pomogne. Jutros sam bio uplašen i zabrinut, ali sad, kad sam video entuzijazam ovih ljudi, možemo da kažemo da ćemo sigurno pobediti zlo koje je snašlo Srbiju i Novi Pazar - rekao je Ðerlek i zahvalio i Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru, uz čiju je pomoć organizovan dolazak medicinskih radnika iz Srbije u Opštu bolnicu u Pazaru .

Oni će u Pazaru primeniti sistem epidemiološke zaštite i protokole lečenja koji su uspešno primenjeni u drugim bolnicama u prethodna tri meseca, kako je ranije danas rekao Ðerlek.

Doprinos svakog građanina, rekao je regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za covid Slobodan Milisavljević, jeste da se drže licnih zaštinih mera, da drže distancu, da se suzdrže od čestih kontakata sa ostali ljudima dok ne pobedimo koronu.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR