Glas Javnosti

Lekar iz Ćuprije pobedio koronu: Ovo je đavolski virus

Društvo
Autor: Glas javnosti

Lekar iz Ćuprije, dr Vladan Pavlović, pobedio je korona virus nakon što se krajem februara zarazio jer je bio u kontaktu sa prijateljem koji je došao iz inostranstva.


Nakon što je ustanovljeno da je zaražen dr Pavlović je ležao na KBC „Dragiša Mišović“, gde je uspeo da se izbori sa virusom, a sada kaže da jedva čeka da se vrati svom poslu i pomogne obolelima.

 - Dvadeset dana sam ležao u bolnici i ne daj bože nikome to što sam preživeo. U KBC „Dragiša Mišović“ bilo je još mojih kolega, a stalno sam dobijao informacije i o onima koji su umirali. Ležao sam i čekao. Nisam imao kontrolu nad situacijom i ništa nisam mogao da uradim. Ovo je đavolski virus i, sad kada sam ga pobedio i kada sam ponovo sa svojom porodicom, mogu konačno da odahnem - rekao je Vladan a prenosi "Kurir".

Dr Vladan Pavlović (40), šef odeljenja onkologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, jedan od najmanje 18 zdravstvenih radnika u toj bolnici. Načelnik urologije dr Goran Ivanković (57) izgubio je bitku sa koronom, a sve to dr Pavlović saznao je u bolničkoj postelji.

- Sobu sam delio sa lekarom iz Doma zdravlja u Ćupriji. Čuo sam i da je direktor Gajić smešten sprat niže, ali, naravno, nisam mogao da ga vidim. Sve te vesti o kolegama su mi jako teško padale. I, naravno, plašio sam se. Normalno je da strahuješ kada boluješ od bolesti kod koje je velika smrtnost. Posebno što je ovaj virus takav da možeš pet-šest dana da se osećaš dobro, a onda da ti se iznenada pogorša stanje i završiš na respiratoru - ispričao je dr Pavlović.

 On je temperaturu i malaksalost osetio još 24. marta i, kako kaže, znao je da je zaražen, a zbog upale oba plućna krila 27. marta je prebačen u KBC „Dragiša Mišović“.

- Izgubio sam čulo ukusa i mirisa. Pio sam vodu, a nisam znao šta pijem. Osećao sam se nemoćno. Gore je nego u zatvoru. Iz zatvora barem znaš da ćeš da izađeš živ - kaže dr Pavlović, koji će 14 dana provesti u kućnoj izolaciji, a onda će se vratiti na posao i verovatno raditi sa kovid pacijentima.

- Jedva čekam da počnem da radim. Nikada nisam imao dilemu koji će moj poziv biti. Trudiću se iz petnih žila da koliko god mogu pomognem zaraženima, posebno što sada vrlo dobro znam kako im je - dodaje dr Pavlović.

Dr Pavlović se koronavirusom, kako veruje, zarazio preko prijatelja koji je došao iz inostranstva, a u bolnici su mu najviše nedostajali supruga i četrnaestogodišnji sin:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR