Glas Javnosti

LAŽNA NAGRADNA IGRA ZA 30.000 DINARA KRUŽI MREŽAMA: Pošta Srbije UPOZORAVA na novu prevaru u Srbiji!

Društvo
Autor: Glas javnosti / espreso

Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ako imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Online bezbednost na korporativnom sajtu „Pošte Srbije“

Gordana S. javila se nakon što joj je imejlom stigla poruka, navodno od „Pošte Srbije“, s pozivom da učestvuje u nagradnoj igri i osvoji 30.000 dinara.

- Pošta trenutno nema nikakvu nagradu igru - rekla je za Alo! Kristina Baltovska iz Službe za korporativni marketing i odgovornost „Pošte Srbije“.

- Svako ko dobije poruku ili imejl sa sličnim sadržajem, najbolje je da tu poruku ne otvara i odmah je izbriše jer je reč o prevari. To se često događa, a ovo je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena „Pošte Srbije“, kojim se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje „Pošta Srbije“. Mi na svim našim društvenim nalozima upozoravamo građane na takve prevare i apelujemo da ne učestvuju u tim lažnim nagradnim igrama - ističu u „Pošti Srbije“.

Cilj ovakvih poziva je uglavnom prikupljanje podataka građana, a neretko i hakovanje računa, krađa identiteta... Savet MUP-a je da ne delite takve objave na svojim stranicama i da svoje fotografije i fotografije ličnih dokumenata ne šaljete putem društvenih mreža ili elektronske pošte.

Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ako imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Online bezbednost na korporativnom sajtu „Pošte Srbije“, kao i kontakt centar „Pošte Srbije“ na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od osam do 20 časova i subotom i nedeljom od osam do 15 časova. Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR