Glas Javnosti

LAKŠE KROZ DRUGO POLUGODIŠTE: Do letnjeg raspusta učenici u celoj Srbiji imaće još TRI PAUZE, evo i kada

Društvo
Autor: Glas javnosti / objektiv

Treća, kratka pauza očekuje ih već dve nedelje kasnije, povodom prvomajskih praznika

Za osnovce u Centralnoj Srbiji drugo polugodište počelo je danas, dok su se đaci iz Vojvodine u klupe vratili prošlog ponedeljka.

Do letnjeg raspusta učenike očekuju još tri pauze. Već u februaru, za Sretenje, školskim kalendarom je za sve đake u Srbiji predviđen novi kratak raspust koji će trajati od 15. do 19. februara, piše Tanjug.

Prolećni odmor će učenici u Vojvodini i Centralnoj Srbiji imati u skoro isto vreme. Deca u Pokrajini odmaraće se od 7. do 17. aprila, a ostali od 8. do 18. aprila.

Treća, kratka pauza očekuje ih već dve nedelje kasnije, povodom prvomajskih praznika.

Pripadnici saobraćajne policije, povodom početka drugog polugodišta, od danas će u zonama svih osnovnih škola sprovoditi mere pojačane kontrole.

Mere će biti sprovedene radi što veće bezbednosti učenika, sa akcentom na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu, kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima, saopštio je MUP.

Ukazuje se da se od početka školske 2022/23. godine u zonama škola dogodilo 39 saobraćajnih nezgoda, u kojima je dvoje dece teško, a 14 lakše povređeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja u zonama škola, a svim učenicima i nastavnom osoblju želi uspešan nastavak školske godine i da budu bezbedni u saobraćaju, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR