Glas Javnosti

LAKŠE DO PASOŠA! Policija je napravila ove izmene!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Usled povećanog interesovanja građana za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstvo unutrašnjih poslova produžilo je od danas radno vreme u svim policijskim upravama i policijskim stanicama.  

Kako navode nadležni, organizovan je i rad subotom od 7.30 do 15.30 časova, a u Policijskoj upravi Novi Sad od 7.30 do 21 čas, dok je u Policijskoj upravi za grad Beograd (Upravi za upravne poslove Ljermontova 12a) od 7.30 do 20 časova.

- Novina je i produženo radno vreme za prijem i uručenje dokumenata na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, radnim danima od 7.30 do 20 časova, kao i subotom od 7.30 do 15.30 časova u policijskim ispostavama Borča (PS Palilula), Beli potok (PS Voždovac) i Batajnica ( PS Zemun). Što se tiče prijema i uručenja dokumenata, od sada je omogućeno i nedeljom i to u Policijskoj upravi za grad Beograd ( Ljermontova 12a i SIV-3) kao i u Policijskoj upravi Novi Sad od 7.30 do 15.30 časova - navodi se u saopštenju MUP-a. 

 

Кako bi se posao brže i efikasnije obavljao, iz drugih linija rada na obavljanju poslova prijema zahteva za izdavanje ličnih dokumenata i uručenja dokumenata angažovano je 113 uniformisanih policijskih službenika i 130 službenika iz drugih sektora Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Takođe, u proceduri je produženje rada na određeno vreme i prijem novih službenika na upravnim poslovima za 109 osoba. U toku je postupak zamene informatičke opreme za obavljanje upravnih poslova kao što su računari, skeneri, skeneri otisaka prstiju, čitači pasoša i drugo - dodaje se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i do sada, čini sve kako bi građani dobili lična dokumenta u skladu sa zakonskim rokom, uprkos velikom broju zahteva.

- Zbog toga apelujemo na građane da vode računa o rokovima važenja ličnih dokumenata i na vreme podnesu zahteve za njihovu zamenu - piše u saopštenju MUP-a.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR