Glas Javnosti

Laknulo ljudima Zapadne Srbije: Reke se povlače

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema hidrološkim prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, a usled prestanka padavina primetno je opadanje vodostaja na sledećim vodotocima: Bjelica, Čemernica, Moravica, Skrapež, Jošanica, Raška, Jasenica, saopštilo je danas po podne JVP "Srbijavode".

Opadanje vodostaja na pritokama Zapadne Morave, prouzrokovalo je blagi porast Zapadne Morave, a blagi porast vodostaja očekuje se i na Ibru.

 Na slivu Jadra, usled velikih padavina i nakon naglog porasta vodostaja prethodnih dana, došlo je do blagog smanjenja sa tendencijom daljeg opadanja. Nadležne službe su pojačano vršile kontrolu nasipa u cilju otkrivanja slabih tačaka i eventualnih intervencija.

Vodostaji na Dunavu, Savi i Tisi su u porastu, ali još u domenu srednje visokih, dok su na Velikoj Moravi u domenu srednje visokih i visokih vrednosti za jun.

Na osnovu aktuelne hidrološke situacije i stanja zaštitnih vodnih objekata na Vodnim jedinicama Mlava i Pek- Petrovac , Drina- Loznica, Kolubara- Valjevo, Zapadna Morava-Čačak, Jasenica- Smederevska Palanka, Ibar- Kraljevo, Novi Pazar, Južna Morava- Leskovac još uvek je na snazi vanredna odbrana od poplava.

 
Službe JVP Srbijavode, nadležnih vodoprivrednih preduzeća, Sektora za vanredne situacije su u pripravnosti 24 časa na terenu sa teškom mehanizacijom i prate situaciju kako bi mogli pravovremeno da deluju u cilju odbrane od poplava, navadeno je u saopštenju.

(Izvor: Blic)SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR