Glas Javnosti

Laboratorija za kontrolu mleka više puta otvarana, a i dalje ne radi kako treba

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nacionalna laboratorija za ispitivanje i kontrolu kvaliteta mleka u Batajnici mnogo puta je otvarana, ali faktički još ne radi za tržište, pišu Novosti.

Novac u taj projekat, koji je trebalo da stočarima u Srbiji da realnu sliku kvaliteta mleka, uložila je Evropska unija - 7,8 miliona evra, kao i Srbija, koja je iz budžeta izdvojila 3,6 miliona.

Nadležni su ranije kao jedan od vodećih problema da se otvori laboratorija navodili nedostatak radne snage, taj problem je u međuvremenu rešen, ali su se pojavile druge stvari koje koče rad, poput nedostatka fiskalne kase.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković objasnila je da je Nacionalna laboratorija opremljena i spremna za rad, ali da je problem što nisu mogli da izdaju račune i da naplaćuju uslugu po zakonu - nisu imali fiskalnu kasu.
 
"Sada idemo u izmenu zakonodavnog okvira. Otvorili smo evidencioni račun u Trezoru, da mogu da naplaćuju. U narednih nekoliko meseci laboratorija će biti otvorena za tržište", najavila je Tanasković prenose Novosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR