Glas Javnosti

KUKATE DA STE NEZAPOSLENI? Jelena može da vam bude uzor: Ona je hobi pretvorila u posao i stvara modna remek-dela od DRVETA (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Upotreba pamuka za izradu tkanina, poznata je još od davnina, a da li ste znali da se pamučni konac koristi i u izradi torbi i to od drveta.

U nedostatku poslovnih angažmana svog primarnog zanimanja usled pandemije izazvane korona virusom Jelena se preorjentisala i počela da izrađuje torbe od drveta i pamuka.

„Ideja mi je došla da radim torbe isključivo od pririodsnih materijala, na njima, apsolutno nema ništa što je veštačko, sve se tiče drveta i pamuka. Sama sam izmislila, kako da ubacim, prišijem i prošijem pamučni konac na dasku. Na internetu sam nalazila da se sve slične torbe rade iz jednoma, kod mene to nije slučaj, ja na drvetu ručno oslikavam i da to bude sa prednje strane torbe”, rekla je Jelena Vasiljević Tajević.

Foto: Printscreen Facebook/Jelena Vasiljevic Tajevic

Jelenin početak izrade torbi kaže bio je izuzetno težak, posebno zbog činjenice da nikada ranije nije uzela heklovku u ruke.

„Moji prvi počeci bili su sa svekrvom koja mi je pokazala prve čvoriće kako se heklaju, a kada sam joj donela torbu koju sam sama celu napravila žena se baš prijatno iznenadila, jer sam ja svoje prve čvoriće koje sam pravila pomagala sam obema rukama i bilo mi je izuzetno teško”, pojasnila je Jelena, piše Kurir.

Jelena ne krije nadu da će njeni unikati biti primećeni kod svih onih koji znaju da prepoznaju vrednost ručnih radova i prirodnih materijala.

„Iskreno se nadam da će moji radovi biti primećeni, jer su zaista jedinstevni i drugačiji, gde uopšte nema veštačkih materijala i ne liče na druge radove te se nadam da će stvarno ugledati svetlost dana”, zaključila je Jelena.

Ona je jedna od retkih koja svoj hobi pretvatra u posao i pomera granice, tako što je bliska prirodi.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR