Glas Javnosti

KRIZNI ŠTAB ZASEDA SUTRA: Evo da li će doći do NORMALIZACIJE života u Srbiji i koji uslovi moraju biti ispunjeni!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Sutra u 15,30 časova u Palati Srbija održaće se sednica Kriznog štaba, ali ne bi trebalo da dođe do popuštanja mera, već će se najaviti da to može da se dogodi od 1. juna, ali ukoliko se ispuni nekoliko uslova.

-Mora sačekati još par dana da se vidi kretanje novozaraženih na dnevnom nivou, te da, ukoliko brojke opet krenu da padaju ispod 1.000, kao što je bilo to do pre dva dana, onda se može razmišljati o vraćanju života u normalu od juna- kaže izvor Telegrafa.rs iz Kriznog štaba.

-Verovatno je da će se podaci kretati kao i sada. Moguće je da ćemo sutra najaviti da bi od juna moglo da se krene sa nekim okupljanjem, zatim da se poveća broj ljudi u zatvorenom prostoru, da se krene sa muzičkim svečanostima, sportskim manifestacijama... Ali, to sve mora da bude u kondicionalu, uz strogo sprovođenje postojećih mera i što je još važnije, uz vakcinaciju mnogo većeg obima a u mnogo kraćem vremenu - rekao je izvor pomenutog portala.

Juče, 12. maja imali smo 1.046, što, mogu da budu posledice praznika - Vaskrsa i Prvog maja.

Foto: FoNet

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, rekao je danas da će na sednici najpre biti urađena detaljna analiza i presek stanja, pa će na osnovu toga donositi odluke.

-Molim sve da ne izlaze sa nekim preuranjenim najavama i očekivanjima, jer time samo stvaramo konfuziju kod građana i najavljujemo neke mere, pa hoće li biti, neće biti... Sve bih zamolio da se strpimo i sačekamo sutra analizu podataka - rekao je Lončar.

Na poslednjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da ugostiteljski objekti mogu da rade u zatvorenom delu, uz poštovanje svih mera i bez muzike do 22 sata.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR