Glas Javnosti

KRIZNI ŠTAB ODLUČUJE: Proslava NOVE GODINE ili vraćanje radnog vremena na 17h?

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Damo nedelju dana je ostalo do proslave Nove godine, a uveliko se u javnosti spekuliše da bi epidemiološke mere oko ovog praznika mogle biti olabavljene. Ipak, još uvek nije doneta zvanična potvrda, a delu Kriznog štaba se ovo nimalo ne dopada.

Danima se u javnosti mogu čuti disonantni tonovi kada je reč o novim merama za praznike, pa se tako svaka sednica Kriznog štaba posmatra iz dva ugla - onog medicinskog i onog ekonomskog.

Po svoj prilici, glasovi koji dopiru do građana nisu ujednačeni, pa se sednice neretko završavaju tišinom i dugotrajnim preispitivanjem. Da li će tako tako biti i u petak za kada je najavljeno novo okupljanje onih koji donose odluke i hodaju po ivici borbe sa korona virusom.

Jasno je da postoji veliki pritisak onih koji imaju mali ili srednji biznis da se mere relaksiraju jer su oni sasvim sigurno na najvećem ekonomskom udaru tokom epidemije korona virusom.

Popuštanje mera je već donekle ostvareno u prethodnim danima, budući da od ponedeljka ugostitetljski objekti rade do 20h, umesto pređašnjih 17h.

Pritisak na Vladu Srbije kada je donošenje ovakvih odluka će se sigurno dodatno povećati ako dođe do smanjenja broja novozaraženih iako je činjica da je epidemiološka situacija daleko od dobre.

Činjenica je da se broj zaraženih korona virusom smanjio, da smo sa nekadašnjih skoro 8.000 zaraženih dnevno pali na 3.000. Ali, isto tako je činjenica da su i te niže brojke ogromne.

Samo je ostalo da se donese odluka protiv korona virusa ili za privredu. A ova odluka neće biti laka, tako da bismo u petak trebali da imamo i ove informacije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR