Glas Javnosti

KRIZNI ŠTAB I TEMA BROJ 1 - KOVID PROPUSNICE, traži se najbolji model

Društvo
Autor: Glas javnosti

Krizni štab zaseda danas, a prema ranijim najavama tema je i evntualno uvođenje kovid propusnica.

Prošla sednica Kriznog štaba održana je 5.oktobra. Lekari su tada tražili pooštravanje mera – ograničavanje broja okupljenih u zatvorenom prostoru i skraćivanje radnog vremena za pojedine, pre svega ugostiteljske objekte. Njihov zahtev nije uslišen, a premijerka nam je objasnila da je najvažnija mera vakcinacija.

Ipak, i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar uveravaju da se od kovid propusnica nije odustalo i da se traže najbolji modaliteti. Po svemu sudeći, kovid propusnice biće jedna od tema današnjeg Kriznog štaba.

Da se na kovid propusnicama intenzivno radi potvrdio ke i zaštitnik grašana i poverenik za informacije od javnog značaja. Po svemu sudeći one će važiti samo za ulazak u one objekte bez kojih možemo – poput kafića, bioskopa i pozorišta. Prehrambene prodavnice i zdravstvene institucije toga bi trebalo da budu pošteđene.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba razmatraće se i preporuka da se treća doza vakcine prima nešto ranije, već posle pet meseci. Konačan sud trebalo bi da da Nacionalno telo za imunizaciju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR