Glas Javnosti
posta

KREĆU VELIKE KONTROLE! Proverava se poštovanje epidemioloških mera!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sanitarna i sve druge inspekcije, komunalna milicija i komunalna inspekcija kontrolišu primenu epidemijskih mera u ugostiteljskim objektima, turističkim centrima, objektima za organizovanje svadbi i drugih privatnih proslava, ali i u javnom prevozu, rekao je danas pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Nadležni su krenuli u rigoroznu kontrolu poštovanja svih protivepidemijskih mera, rekao je Stamenković za RTS, posebno proveravajuć da li se i koliko poštuje Naredba o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije.

On je naveo i da su u prvih 11 dana jula republičke i lokalne inspekcije obavile 15.363 nadzora i nije bilo izrečenih zabrana korišćenja objekata kao što je to bilo u nekom ranijem periodu.

- Imali smo 37 naloga, dok smo u junu imali 242 naloga i 11 zabrana - rekao je Stamenković koji upozorava da je poseban problem javni prevoz u kome deo građana, ali i vozača ne nosi maske.

- Problem je javni prevoz, očigledno da se ne poštuju epidemiološke mere, mnogi građani ne nose maske. Apelujem da sva pravna lica koja se bave javnim prevozom malo pooštre svoj unutrašnji nadzor i unutrašnju kontrolu jer ni mnogi vozači ne nose maske, što nije dobro, jer daju loš primer građanima i putnicima - ističe Stamenković.

Građani imaju dve opcije, istakao je on, da poštuju mere ili da ih ne poštuju, što bi pogoršalo epidemiološku situaciju u zemlji.

- Prva opcija je da građani zbog nekog svog zadovoljstva ili svoje odluke apsolutno ne poštuju mere, da žive opuštenije, da se ne vakcinišu i da svoje zdravlje dovedu u opasnost i mogući epidemiološki rizik, a onda i veliki zdravstveni rizik - ukazao je Stamenković.

- Druga opcija je, naveo je on, da ipak živimo kao i do sada sa obazrivošću i poštovanjem, ne samo epidemioloških mera zato što su donete od Vlade ili ministra zdravlja nego zbog odgovornosti prema drugima u svojoj neposrednoj okolini i prema samom sebi i da se vakcinišemo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR