Glas Javnosti

KRALJ PETAR PRVI PRED SVETSKOM PUBLIKOM: Distributerska kuća iz LOS ANĐELESA otkupila prava za film KRALJ PETAR PRVI, pogledajte NAJAVU ZA FILM!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Još jedan film o veličanstvenoj srpskoj istoriji ide u svet - "Kralj Petar prvi" je istinita priča o srpskom kralju Petru I Karađorđeviću i prvom svetskom ratu. Prava filma, čiji je reditelj Petar Ristovski, otkupila je distributerska kuća iz Los Anđelesa "Haus of film".

Nakon fantastičnog uspeha filma "Dara iz Jasenovca" u inostranstvu, koja se protekli vikend našla na listi 20 najgledanijih filmova u američkim bioskopima, film "Kralj Petar Prvi" će se naći pred svetskom publikom.

Američka distributerska kuća preuzela je svetsku distribuciju srpskog kandidata za Oskara 2019. godine, kako prenose svetski mediji. Oni će ovaj film reklamirati kao "ratni film, kandidat za Oskara". U saopštenju se, između ostalog, navodi da će se film "Kralj Petar Prvi" prikazivati i na HBO EU.

Kralj Petar Prvi, kao mladić prognan iz Srbije, vraća se mnogo godina kasnije u svoju zemlju sa namerom da oslobodi narod i osigura parlamentarnu demokratiju kako bi započeo obnovu Srbije.

"Ratni veteran, kralj Petar, želi da svoju zemlju odvede na put mira i prosperiteta. Ali, turbulentna vremena nameću veliku žrtvu svih i zahtevaju najteže odluke u životu starog kralja. Posle dve herojske bitke, od kojih se jedna smatra najbriljantnijom vojnom strategijom u istoriji, vlada odlučuje da je povlačenje vojske neizbežno. Posle očajničkog povlačenja kroz planine, emotivno uzdrman i psihički iscrpljen, kralj Petar ipak stiže do grčke obale, uspevajući da dovede svoj narod do konačnog spasa" - glasi opis našeg ostvarenja američke filmske kuće „Haus of films“ iz Los Anđelesa.

Kako se najavljuje, glavnu mušku ulogu igraće višestruko nagrađivani Lazar Ristovski. Tokom reklamiranja, akcenat će se staviti takođe na spisak nagrada koje je film osvojio, među kojima su i one na festivalima u Švedskoj, Indiji i SAD. Film je režiran po scenariju adaptiranom iz popularnog romana Milovana Vitezovića "Čarape kralja Petra", a zasluge režije idu Petru Ristovskom.

Foto: Youtube/ Prinscreen

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR