Glas Javnosti

KRAJ DRŽAVNE KAMPANJE ZA PREDAJU ORUŽJA: Prikupljeno između 60 i 70.000 komada naoružanja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Branko Bogdanović, urednik portala Oružjeonline, u razgovoru povodom kraja nacionalne kampanje za prikupljanje oružja ispričao je šta je pokazala ova akcija.

Posle užasne tragedije koja nas je zadesila, ova akcija pokazuje na svest građana koji su se odazvali, nego na samu akciju države. Ovaj broj 60-70.000 komada oružja je impresivan. Provlači se činjenica da je znatan broj građana koji ima legalno oružje predalo oružje, i da su to oni građani koji poštuju zakon.

- Vlasnik mora da da podatke, da bi izbegao dalje lekarske preglede, i da dobije potvrdu da je predao svoje oružje, upravo da bi bio oslobođen poreza, rezultati su povoljni, ali nedovoljno je kada govorimo o nelegalnom predatom oružju - kaže Bogdanović


- Ono što najviše plaši je broj minsko eksplozivnih sredstava koji su predati. To je pozitivni deo ove akcije, ali mislim da treba produžiti ovu akciju. Mislim da je važan marketing ove akcije, ali sigurno je da samo deset odsto oružja nije nešto što nas može zadovoljiti - rekao je Bogdanović.

- MI zaboravljamo da su i legalnim vlasnicima oružja vlasti u Velikoj Britaniji otkupljivali oružje po tržišim cenama, a u Velikoj Britaniji od osnivanja, policajci takođe ne nose oružje, ni na novom Zelandu da li to znači da ćemo razoružati i naše policajce? Naravno, to je apsurdno... Tragični događaji koji su nam se desili proizišli su iz nepoštovanja zakona - kazao je.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR