Glas Javnosti
posta

ZATVORITI ŠKOLE I VAKCINISATI DECU! Novi zahtevi Kriznog štaba

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nije prošlo ni nekoliko dana od kada je počela primena kovid propusnica u Srbiji već se naslućuju nove mere Kriznog štaba, i to daleko strože nego dosadašnje.

Medicinski deo Kriznog štaba tražiće da sve škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu, bar na 10 dana, i da se za to vreme poveća obuhvat vakcinacijom dece od 12 do 18 godina.

Lekari u štabu zahtevaće, takođe, i da se primena kovid propusnica proširi na sve zatvorene prostore, izuzev, možda, samo prehrambenih prodavnica.

Tokom konsultacija koje su dogovorene za danas, članovi medicinskog dela Kriznog štaba uobličiće zahteve koji će izneti pred ostatak ovog tela, koje bi kako se očekuje trebalo da zaseda do kraja sedmice.

– Trebalo bi hitno da rešavamo ovu katastrofalnu epidemiološku situaciju, po istom modelu kao druge civilizovane zemlje – rečeno je Novostima u medicinskom delu štaba.

 

KOVID PROPUSNICE SU SAMO POČETAK: Za sedam dana još rigoroznije mere!

KOVID PROPUSNICE SU SAMO POČETAK: Za sedam dana još rigoroznije mere!

– Vakcinisano je tek oko jedan odsto dece, a masovnijom imunizacijom u školskom uzrastu, počev od 12. godine, i sa samo jednom dozom vakcine postigli bismo fantastičan rezultat. To je jedini način da zaštitimo decu, koja sve češće obolevaju od kovida, pa i sa izuzetno teškom kliničkom slikom.

Medicinski deo štaba, takođe, traži da se da se ograniče kontakti.

– Kovid propusnice samo u restoranima i to posle 22 sata, ne mogu da poprave situaciju onoliko koliko bi bilo nužno – navodi izvor iz Štaba i dodaje:

– Mi još od maja insistiramo na uvođenju kovid “pasoša”, i verujemo da je svakom jasno da ovako polovično rešenje, ne može da nas dovede do cilja. Nije vreme za okupljanja, ni u 10 ujutru, ni u 22 uveče

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Srbin u 25.10.2021 15:54:37 h
     0 
Kad-tad svi vi ćete u zatvor zato što ste potsticali masovno širenje opasne zarazne bolesti i tim činom ste ozbiljno ugrozili ne samo zdravlje već i živote svih građana Srbije. Šarlatani Vučić i Brnabić će se možda nekako i izvući, ali vi gospodo, vi koji se ponašate prema građanima Srbije kao da ste medicinu završili kod Hitlerovih doktora Jozefa Mengelea i Martina Bormana, vala nećete! Ne možete ni u ovakvoj Srbiji biti nevini, ššošto iz vas jednostavno izviru bešćašće, elementarno nedostatak empatije i skoro pa zversko odsustvo stava, morala karaktera. Bićete u ovom narodu upamćeni kao najveći zlotvori od nastanka medicine do danas!