Glas Javnosti

KOSOVO DELI PARE GRAĐANIMA: Penzionerima 100 evra, novac i studentima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zaposleni u javnim službama na Kosovu dobiće pomoć u iznosu od 50 evra, dok će radnici javnih preduzeća i penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 100 evra, najavio je premijer Aljbin Kurti.

Navodeći da je inflacija „otežala život građanima“, Kurti je kazao da novi paket podrške treba da omogući građanima da se lakše suoče sa poskupljenjem.

„Penzioneri će dobiti jednokratni iznos od 100 evra, dok ćemo porodicama na socijalnoj pomoći udvostručiti iznos pomoći za mesec dana“, rekao je Kurti.
Ocenio je da je inflacijom najviše pogođen privatni sektor u kome, po rečima Kurtija, radi 80 odsto zaposlenih na Kosovu, prenosi N1.

„Podržaćemo svaki posao subvencionisanjem 50 odsto povećanja plata radnicima, maksimalno 100 evra za prva tri meseca“, rekao je Kurti i najavio da će u novembru, i studenti dobiti pomoć u iznosu od 100 evra.

On je pozvao građane da u uslovima energetske krize štede struju i najavio da će Vlada subvencionisati one koji troše manje struje u odnosu na isti period prethodne godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR