Glas Javnosti

Kosjerić odoleo koroni

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mesec dana od uvođenja vanrednog stanja, epidemija korona virusa dostiže vrhunac, dnevno se prijavljuju stotine novoobolelih, bolnice pune, otvaraju se nova žarišta... A maleni Kosjerić, da ne čuje zlo, odoleva pošasti.

Nijedan slučaj korona virusa do sada nije otkriven u ovoj opštini Zlatiborskog okruga, najvećeg u Srbiji, koji se sa ukupno 76 zaražena dobro drži u bici sa zarazom.

Opet, u komšiluku Kojserića je Valjevo, jedan od gradova koji je epidemija žestoko uzrmala. Blizu je i Čačak, takođe potenciran kao žarište.

Pred kapijama Kosjerića koronu virus zaustavila je disciplina građana. Ko se čuva i Bog ga čuva, kažu meštani varoši na Skrapežu.

- Građani se pridržavaju naloženih mera. Na ulicama je moguće zateći samo ljude koji idu na posao i sa posla i one koji moraju u nabavku. Čak i u one subote i nedelje, pre nego što je uveden policijski čas vikendom, kada su Srbiju obišle slike punih ulica i šetališta iz mnogih gradova, kod nas je napolju bio samo ko je morao - kaže za "Blic" Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.
(Izvor: Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR