Glas Javnosti

KORONA 'VREBA' SA KOLICA I KORPI U SAMOPOSLUGAMA: Evo gde su još nađeni tragovi virusa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na kolicima i korpama koje se koriste u samouslugama, na bankomatima i tastaturama vaga utvrđeno je prisustvo "genetskog materijala korona virusa", saopšteno je iz odeljenja italijanske policije.


Italijanska policija kontrolisala je na hiljade prodavnica kako bi utvrdili da li postoje tragovi virusa

Specijalno odeljenje italijanske policije kontrolisalo je više hiljadu prodavnica hrane u celoj Italiji da bi proverili da li postoje tragovi kovida-19 na spravama i aparatima koji se najviše koriste, piše agencija Ansa.

 

Zbog nepoštovanja anti-kovid mera, nehigijene, nepridržavanja razmaka među kupcima, nedostatka dezinfekcionih sredstava, kazne su izdate na licu mesta u 226 slučajeva, 12 supermerkata je odmah zatvoreno, a vlasnici su kažnjeni.

Policija je zaplenila 2.000 kilograma prehrambenih proizvoda jer nisu imali etiketu o poreklu ili nisu bili na odgovarajući način pohranjeni, sto znači da nisu bili za upotrebu.

 U svim prodavnicama u Italiji, od kako su na snazi anti-kovid mere, obavezno je imati na samom ulazu sredstvo za dezinfekciju ruku, a u samouslugama i za dezinfekciju korpi i kolica.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR