Glas Javnosti

Kopaonik razara urbanistički haos iako je nacionalni park, a evo i kako to izgleda u praksi (FOTO, VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

I pored statusa nacionalnog parka, Kopaonik, planina čijom lepotom smo se do nedavno hvalili, sada, ako pogledamo urbanistički haosa koji je zavladao, izgleda kao gradilište.

Nedavno su društvenim mrežama krenule da kruže snimci Kopaonika iz vazduha, i na njima se vidi da i pored svih problema koje stvara, gradnja se nastavlja na vrhu srpske planine. 





 Kako se može videti na slikama, nauštrb zelenih površina, raste broj hotela, apartmana, lokala i drugih zgrada.

Ipak, kako piše na sajtu infoKOP, ove građevinske sezone se, ako govorimo o izgradnji na Kopaoniku, po prvi put nazire nešto manji obim gradnje nego prethodnih godina.

Ova "hiperizgradnja", predstavlja i problem za letnju turističku sezonu na Kopaoniku, jer zbog velikih količina građevinskog materijala, oštećenih ulica, šuta, buke i prašine turisti koji posete tu srpsku planinu se suoče sa potpuno suprotnom slikom od očekivane. 

Još jedan problem, koji se godinama dešava, je da vlasnici smeštajnih i ugostiteljskih objekata krupni otpad redovno odlažu u kante na šetalištu. Takve kante nisu predviđene za tu količinu otpada, te se brzo napune, a zatim životinje taj isti otpad razbacaju svuda po turističkom centru, piše na sajtu InfoKOP. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR