Glas Javnosti

Kontroverze smrti oca Nebojše Stefanovića, spisak pokojnika odao tajnu? (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pre četiri dana mediji su javili da je otac Nebojše Stefanovića, Branko, umro od korona virusa i od tada ne prestaju da kruže kontraverze da li je reč o istini uopšte.

Mediji su redom preneli vest kako je Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Srbije, Nebojše Stefanovića, izgubio bitku sa korona virusom.

Mediji su potom počeli da iznose dokaze da je reč o nameštaljci, potkrepljeni materijalnim dokazima.

KM Novine su se na ovakav način pozabavili ovim slučajem. 

Naime, prema umrlici koja je objavljena u dnevnim novinama, sahrana je trebalo da se obavi 08. jula na novom Bežanijskom groblju u Beogradu u 14.15 časova, odnosno da opelo počne u 13.45. časova.


Međutim, na sajtu "Beogradska groblja", u odeljku "termini" gde se nalaze obaveštenja o sahranama koje će se obavi na dan posete, sutradan i dan posle, ne nalazi se ime Branka Stefanovića među preminulim osobama koje će biti sahranjene.

Naprotiv, u terminu sahrane Branka Stefanovića koji je naveden u tekstu umrlice, najavljene su sahrane drugih osoba!


U trenutku dok pišemo ovaj tekst, odeljak sajta "Beogradska groblja", termini sahrana - nije dostupan za pregled!


Uvećanjem prikaza jasno se može videti da stranica http://www.beogradskagroblja.rs/Termini.htm? nije dostupna, odnosno prikazana je greška. Sasvim je moguće da će se već sutra, ako ne i u toku noći, izmeniti podaci i spisak dopuniti imenom Branka Stefanovića.

Međutim, redakcija KM Novina je izvršila dodatnu proveru. Pored zvaničnog sajta o beogradskim grobljima, obaveštenja o sahranam objavljuje i sajt "Umrlice.net". Na ovom sajtu, u odeljku za sahrane a za dan 08. jul ove godine, za kada je umrlicom u dnevnoj štampi najavljena sahrana Branka, oca ministra unutrašnjih poslova Srbije, Nebojše Stefanovića, nema njegovog imena! Spisak se u potpunosti slaže sa spiskom sa zvaničnog sajta "Beogradska groblja".


Evo i linka do te strane:

https://www.umrlice.net/index.php?option=com_content&task=view&id=23101&Itemid=86

Ovaj portal navodi da u prilog tvrdnji da je smrt Branka Stefanovića lažirana, ide i to da se o njegovoj bolesti, odnosno da je zaražen virusom Kovid-19, nije govorilo u javnosti. Kada se uzme u obzir koliko javnih ličnosti je na sva zvona obznanilo svoje stanje i zaraženost ovim virusom, sa očiglednim ciljem dizanja panike i primoravanja naroda strahom da prihvati nametnute mere, više je nego čudno da se stanje Branka Stefanovića nije provlačilo kroz medije već je vest o njegovoj navodnoj smrti, objavljena naprasno i iznenada. 

Takođe, čak ni snimci ni fotografije "sa sahrane" nisu prikazani ni u jednom mediju a odlično znamo kako dnevni listovi i tabloidi, i to naročito pro-režimski, vole da preplave svoje stranice bilo kakvom sahranom. Ovu sahranu, nismo videli. Treba li se opet zapitati - zbog čega?, pita se ovaj portal.

 (Izvor: kmnovine)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR