Glas Javnosti

Kontejneri u Majdanpeku danima prepunjenji: NIKO IH NE PRAZNI, GRADOM SE ŠIRI NESNOSAN SMRAD! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Građani Majdanpeka uplašeni su za svoje zdravlje. Kako kažu, boje se da navuku neku infekciju od prljavštine koja danima stoji u kontejnerima na visokoj temperaturi. Smrad koji se širi iz ovih kontejnera za stanovnike Trga Oslobođenja u Majdanpeku je nepodnošljiv, a iz kontejnera je počela i da curi smrdljiva tečnost.

Meštani Majdanpeka kažu da kontejneri nisu pražnjeni od petka, već danima tolerišu prljavštinu i smrad.

Stanari koji žive u blizini ovih kontejnera kažu da prozore ne smeju danima da otvore.

Gospođa koja živi u zgradi ispred koje su postavljeni ovi kontejneri, kaže da su pokušali da prijave slučaj ali da niko nije reagovao.

Žena se pita zašto preporučuju ljudima da se čuvaju od korone ako ih ne zanima potencijalni izvor zaraze koji stoji ljudima na vratima kuće.

I ostali stanari zgrade ogorčeni su zbog nepražnjenja kontejnera.

-Kako oni misle da mi živimo ovde? Ovo je užasno, kučići i mačke se skupljaju, raznose đubre, a onda ulaze u zgradu i tu vrše nuždu- rekla je jedna stanarka koja je želela da ostane anonimna.

I na ostalim mestima u gradu kontejneti su puni, ali ne kao u ovoj ulici, s obzirom da ove kontejnete pored stanara zgrade koriste i jedan ugostiteljski objekat, ali i trgovinska radnja.

-Ne može da se izađe napolje da se izbaci smeće, kontejneri su počeli da ispuštaju neku užasnu tečnost, koja se sliva na sve strane i nepodnošljivo smrdi. Pored toga kučići su oko kontejnera i sve to razvlače po gradu- kaže Dušica Jovanović, radnica kafića.

Iz JP Vodovod koje je zaduženo za iznošenje smeća u Majdanpeku kažu da su upoznati sa problemom.

-Tačno je da postoji problem. Sve se desilo od petka, od kada nisu pražnjeni kontejneri, ali je problem nastao zbog kvara na kamionu koji iznosi smeće, i danas u toku popodneva nam stiže kamion kojim ćemo isprazniti sve kontejnere- rekao je Nebojša Zarkov, direktor ovog preduzeća.

 (Glas javnosti/Novas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR