Glas Javnosti

KONKURS ZA UPIS DECE u beogradske PREDŠKOLSKE ustanove počinje 10. aprila

Društvo
Autor: Glas javnosti

Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 5. juna

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove čiji je osnivač Grad Beograd počeće 10. aprila i trajaće do 12. maja 2023. godine. Roditelji će moći da prijave svoju decu na konkurs isključivo putem portala e-Uprave.

– Ovogodišnji konkurs raspisujemo za preko 14.000 beogradskih mališana u 318 beogradskih vrtića. Deca iz 17 gradskih opština upisaće se u državne predškolske ustanove ovog proleća – najavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Nenad Radić.

Uputstvo za elektronsko prijavljivanje na konkurs može se pronaći na sajtu portala eUprava. Predškolske ustanove pribavljaju ostalu potrebnu dokumentaciju po službenoj dužnosti, te donošenje iste u pisanoj formi u predškolsku ustanovu nije potrebno.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite i slično biće omogućeno elektronsko konkurisanje, ali svu dodatnu dokumentaciju koja potvrđuje pripadnost nekoj od navedenih kategorija treba dostaviti na mejl adresu željene predškolske ustanove, piše u saopštenju Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Pixabay
foto: Glas javnosti

Dinamika ovogodišnjeg konkursa odvijaće se prema sledećem rasporedu:

- Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 5. juna.

- Roditelji čija deca ne budu primljena po konkursu ili ne budu zadovoljni odlukom upisne komisije o tome gde im je dete raspoređeno mogu da predaju žalbe od 5. do 14. juna.

Vrtic YtPsc.png
foto:

- Upisne komisije razmatraće žalbe roditelja od 15. do 23. juna.

(Glas javnosti / Telegraf.rs)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR