Glas Javnosti
posta

KONKURS ZA 400 KUĆA NA SELU OD PONEDELJKA: Evo ko ima pravo na njih!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2021. godinu Vlada Srbije usvojila je danas. Za ovaj program izdvojeno je 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje stanovništva da ostane na selu.

Očekivani efekat ovog Programa je naseljavanje oko 400 seoskih kuća sa okućnicom u ruralnom području, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Konkurs počinje na Vidovdan 

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da će 28. juna, na Vidovdan, biti raspisan konkurs za dodelu seoskih kuća mladim bračnim parovima i naveo da će država za otkup kuća davati i do 1,2 miliona dinara.

Krkobabić je rekao da u Srbiji ima oko 200.000 napuštenih seoskih kuća sa okućnicom koje su na raspolaganju poljoprivrednicima i mladima koji žele da ostanu da žive na selu.

 

Naveo je da je veliko interesovanje za otkup seoskih kuća i da je jedini uslov da bračni parovi imaju do 45 godina.

Krkobabić je rekao da očekuje da se prijave poljoprivrednici koji žive u zajedničkim domaćinstvima i žele da se osamostale, ali i mladi ljudi koji sa porodicama žive kao podstanari u okolini velikih gradova žive kao podstanari i koji ne mogu da reše stambeno pitanje bankarskim kreditima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR