Glas Javnosti

Koncert slavnog Harlem Gospel Hora u Beogradu u čast Vitni Hjuston

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedan od najpoznatijih i najdugotrajnijih gospel horova na svetu Harlem Gospel Hor održaće koncert 6. decembra u MTS Dvorani, na kome će izvesti neke od najvećih hitova Vitni Hjuston povodom obeležavanja 60 godina od rođenja proslavljene pevačice.

Harlem Gospel Hor se vraća u Beogradu posle čak 14 godina, tako da je ovo događaj koji je retko na repertoaru koncertnih dvorana u Srbiji. Raskošnost glasova članova hora na poseban način će predstaviti pesme Vitni Hjuston.


Pored dobro znanih pesama Vitni Hjuston, hor će zvesti i najpoznatije pesme gospel tradicije, od “Oh Happy Day” do “Amazing Grace”, naizmenično sa savremenim gospel pesmama, džezom i bluzom, uz osvrt na pop muziku, pokušavajući da ujedine narode i nacije, koji postaju sastavni deo njihovih uzbudljivih živih nastupa. Njihove pesme sežu duboko u dušu onih koji ih slušaju, šireći poruku radosti i nade. Jedinstvena tradicija gospel pesama je zauvek promenila svetsku muziku, te mnogi muzički stilovi potiču upravo od crnog gospela.

Inspirativna snaga crne gospel muzike u izvođenju ovog hora već skoro 40 godina oduševljava publiku širom sveta, ali i brojne poznate muzičare koji su želeli da učestvuju u njihovim projektima. Oni su jedini gospel hor koji je nastupao zajedno sa superzvezdama kao što su Bono iz U2, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu i nedavno Sem Smith, Damon Albarn i Pharrell Villiams. Nastupali su za predsednike Amerike, pape, britansku kraljevsku porodicu, Nelsona Mandelu, a snimali su sa Sir Keith Richardsom, The Chieftains, Trace Adkinsom i mnogim drugim slavnim muzičarima.


Harlem Gospel Hor je osnovao Alen Bejli 1986. godine povodom proslave u čast Martina Luter Kinga i sastavljen je od najboljih glasova i muzičara iz crnih crkava njujorškog kvarta Harlem.

Prodaja karata počinje u četvrtak 14. septembra.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR