Glas Javnosti

KONAČNO TOPLI RADIJATORI: Zbog niskih tempetratura počelo grejanje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako poručuju iz „Beogradskih elektrana" svi toplotni izvori danas prelaze u režim proizvodnje i isporuke toplotne energije potrošačima zbog prognozirane spoljašnje temperature vazduha čija će srednja dnevna vrednost biti ispod 12 stepeni Celzijusa.

Kako kažu iz ovog javnog preduzeća i narednih dana će, do zvaničnog početka grejne sezone, 15. oktobra, nastaviti sa radom prilagođenim prognoziranim i ostvarenim temperaturama spoljašnjeg vazduha, a u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu. Ako i nardnihu dana do 15. oktobra srednje dnevne temperature budu niže od 12 stepeni Celzijusa, biće nastavljena isporuka toplotne energije potrošačima.

Sistem daljinskog grejanja Beograda čini 36 toplotnih izvora, više od 9.000 toplotnih predajnih stanica i u njima više od 40.000 pumpi i druge opreme, kao i više od 1.600 kilometara toplovodnih cevi. 
Za stabilan rad tako velikog energetskog sistema neophodno je nekoliko dana postepenog i veoma pažljivog opterećivanja zbog prelaska iz stacionarnog u dinamički režim rada. Iz "Beogradskih elektrana" mole potrošače za strpljenje, a prvi efekti današnjeg rada pogona „Beogradskih elektrana“, kod većine potrošača, mogu se očekivati u popodnevnim i večernjim časovima.

Takođe, apeluju na sve potrošače da do zvaničnog početka grejne sezone (15. oktobar) prijavljuju isključivo kada cele zgrade nisu snabdevene toplotnom energijom na broj telefona 011/2093-011 i da to čine upravnici zgrada ili predsednici kućnih saveta. To je veoma važno da se ne bi dešavalo da dođe do zagušenja telefonskih poziva i nepotrebnog čekanja na uspostavljanje veze sa Dispečerskim centrom-Službom za prijem reklamacija, jer se neretko dešava da više komšija iz jedne zgrade pokušava da prijavi istovrsni poremećaj.

Takođe, prioritet u otklanjanju reklamacija su curenja vode iz instalacija, a broj telefona Dispečerskog cenra za prijavu je 011/2093-100 (broj telefona isključivo za prijavu curenja vode iz instalacija).

Inače ministar rudarstva i energetike u odlazećoj vladi Aleksandar Antić izjavio je da su u 60 gradova i opština širom Srbije sistemi spremni za početak grejne sezone i da od ganas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, kao i da cena grejanja ove godine ostaje ista. On je naglasio je da je energetska situacija u Srbiji potpuno stabilna i da su obezbeđeni svi ključni energenti.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR