Glas Javnosti

Konačno se javili MINISTARSTVO PROSVETE I OPŠTINA RAKOVICA nakon PROTESTA ZAPOSLENIH škole 'IVO ANDRIĆ' ZBOG nametnute vd DIREKTORKE! 

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon godinu dana upornih protesta nastavnika, roditelja i đaka Osnovne škole „Ivo Andrić“ kao da se javlja svetlost na kraju tunela, jer su se konačno oglasili sa one dve adrese koje su i napravile problem, Ministarstva prosvete i Opštine Rakovica.

Umesto da juče, kao svih godina ranije, proslave Dan škole “andrićevci” su protestovali ispred  svoje Opštine Rakovica, nezadovoljni što Ministarstvo prosvete nije postavilo za direktorku njihovu nastavnicu, Draganu Dejanović Kovačević, već im  drugi put na to mesto šalju partijske  v. d. direktorke. Kako i dolikuje slavljenicima, a bilo ih je više stotina, opštinskom rukovodstvu doneli su maketu torte, na čijem vrhu stoji oznaka VD, čime su jasno aludirali na svoju v.d. direktorku koju je, mimo njihove volje, postavio ministar prosvete, Mladen Šarčević. Sa razglasa  se slušala i njihova originalna predivna školska himna ali se i zapevalo: Danas nam je divan dan, našoj školi rođendan!” , uz skandiranja: I mi smo vaši!”, “Kome smetaju srećne škole?”, pa i ono standardno: “ Ne damo Ivu!”  Ove dirljive scene pratili su, poluskriveno kroz prozore, brojni zaposleni iz opštine, pa je ostao utisak da bi ih rado podržali kada bi im to bilo dozvoljeno, bez ozbiljnih posledica.

-Predsednik opštine nas poziva preko društvenih mreža da mu se slobodno obratimo, da zajedno rešavamo problem, a izgleda da mu sa pisarnice još nisu javili kako mu je stiglo 2.278 potpisa peticije za zahtevom da se konačno reši pitanje direktora naše škole. Do sada je naš kandidat bio samo dobar da podmentne leđa za opštinu i Ministartsvo da sprovedemo onlajn nastavu, ali im samo nije dobar da nam rukovodi školom. Došli smo po odgovor koji su to kriterijumi važni za rukovođenje školom, - pitala se, preko zaglasa da je bolju čuju, ispred prozora opštine Sandra Radovanović, predsednica sindikata Unije prosvetnih radnika u školi “Ivo Andrić”.

Po okončanju protesta Sandra Radovanović i predstavnik Saveta roditelja su ušli u zgradu  Opštine Rakovica da potraže neke od odgovora. 

-Tražili smo da na primi predsednik opštine, kako nas je i savetovao ministar Šarčevič da rešavamo probleme sa lokalnom samoupravom, ali stigli smo samo do jednog člana opštnskog veća. Koliko smo ga shvatili bićemo uskoro obavešteni za sastanak  sa predsednikom opštine. Videćemo i to. Možda nas shvataju sve ozbiljnije jer su se, u međuvremenu , i Savetu  roditelja  javili iz Ministarstva prosvete, sa svim onim floskulama da su samo kao poštovali zakon, ali i da će poslati inspekcijske organe da se uvere na licu mesta o slučaju. Ne znamo šta da mislimo, videćemo tek, - rekla je za Glas javnosti Sandra Radovanović, uz najavu da će i sledećeg petka, 16. oktobra, održati protesni sklup, ali i narednog 23. oktobra i šetnju i protest.

(Glas javnosti)

   

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR