Glas Javnosti

Komesarijat za izbeglice se ogradio od rada Odbora za rešavanje stambenog pitanja prognanih i raseljenih lica

Društvo
Autor: Glas javnosti

Organizacija Una Serbica, primila je odgovor od Komesarijata za izbeglice, na pismo koje je uputila dana 20.05.2022. u kome su postavili pitanje da li je Komesarijat uputio javni poziv za ažuriranje svojih baza podataka i pozvao izbegla lica da se jave svojim poverenicima u jedinicama lokalne samouprave.

Saopštenje Humanitarne organizacije Una Serbica prenosimo u celosti:



"Ovo pismo uputile smo, s obzirom na javno istupanje i pozivanje od strane samoproglašenog Odbora za rješavanje stambenog pitanja prognanih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH, kao i bivšeg poslanika narodne skupštine Miodraga Linte.

Odgovor Komesarijata glasi:

- Komesarijat, u skladu sa svojim redovnim aktivnostima i nadležnostima, svakako i bez ikakvih „dogovora“ sa Odborom i Miodragom Lintom, vrši redovno ažuriranje baze podataka, 2 puta godišnje. Ovakva aktivnost Komesarijata je redovna i u skladu sa nadležnostima istog, i nije rezultat nikakvih pregovora Miodraga Linte i Odbora.

- Komesarijat nas je izvestio da je upoznat sa anketom samoproglašenog Odbora i da sa njom NIJE saglasan, izričito napominjući da je ta anketa dovela i dovodi u ZABLUDU izbegla i prognana lica da će im stambeno pitanje biti rešeno, i ako nije obezbeđeno ni jedno rešenje stambenog pitanja.

- Komesarijat naglašava da kada budu obezbeđena stambena rešenja, Komisija za izbor korisnika objaviće javni poziv, gde će biti naznačeno KO, NA KOJI NAČIN i GDE treba da preda prijavu.

- Komesarijat nas je obavestio, da su predstavnici Komesarijata bili na sastanku u Vladi Srbije sa Anom Brnabić, što je i logično, s obzirom da je Vlada osnovala Komesarijat, i nigde, u svom odgovoru, ne spominju prisustvo bivšeg narodnog poslanika Miodraga Linte i samoproglašenog Odbora.

- Komesarijat u svom odgovoru, ne spominje niti Miodraga Lintu, niti samoproglašeni Odbor, kao relevantne učesnike u bilo kakvim sastancima, niti da je sa njim postignut bilo kakav dogovor.

Kako se na sajtu samoproglašenog Odbora, pozivaju naši sunarodnici da se tek sada jave poverenicima u lokalnim samoupravama, bez informacije da je u pitanju redovna aktivnost Komesarijata, pripisujući sebi zaslugu za to, još jednom javno pitamo Miodraga Lintu i samoproglašeni Odbor, zašto su bez nadležnosti i zakonskih ovlašćenja prošle godine prikupljali podatke naših sunarodnika anketom, od koje se ogradio i sam Komesarijat.

Iza svih informacija koje smo vam pružili, stoje zvanični dokumenti, zvaničnih institucija Republike Srbije. Sve je ostalo su proizvoljne informacije nenadležnih ljudi sa ciljem da se dovedete u zabludu."

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Nenad u 15.06.2022 02:15:52 h
     0 
Ove su smešnije od vica.