Glas Javnosti

KOMEMORACIJA MARKU ŽIVIĆU, Boda Ninković potresno poručio: Nije bio ovakav dogovor. Trebalo je ti mene da ispratiš u penziju! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Beogradskom dramskom pozorištu održana je komemoracija povodom smrti glumca Marka Živića (1972-2021), koji je prošle nedelje preminuo od posledica korona virusa. Od voljenog umetnika došli su da se oproste brojne njegove kolege, prijatelji.

Na komemoraciji su bili prisutni Milica Milša, Žarko Jokanović, Petar Benčina, Dejan Lutkić, Sandra Bugarski, Srđan Timarov, Vesna Čipčić i drugi...

Na početku pušteni su inserti iz ostvarenja u kojima je Marko Živić učestvovao. Od televizijskih projekata, do njegovih glumačkih bravura u filmovima, serijama, pozorištu.

 

Miloš Biković, koji je sarađivao sam Markom u predstavi "Kada su cvetale tikve" i filmskom serijalu "Montevideo", prisetio se lepih životnih trenutaka sa Živićem.

- Marka sam upoznao 2005. godine u "Dadovu". Radili smo neku novogodišnju tezgu... Sećam se kada smo igrali preferens... Ta osmeh, ta šala, to što je nosio sa sobom, kao štit, kao zaštitni znak, to je ono po čemu ću ga pamtiti. U to vreme on je napisao, mislim da je bilo 50 godina "Dadovva", napisao je kratki stih, uz napomenu da nije ponosan to što piše, koji glasi ovako: "Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je." Ja sam napisao, pošto znam da ih je voleo: "Ti si znao, rak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim, rečju, šalom, pričom, replikom, pa i mitom, kao oružjem može se braniti zemlja. O, da, besmisao se može premostiti kaskanjem... i da su sila najveća rečik tople, reči blage, vidiš li da za osmeh treba sve više snage i da taj osmeh može otopiti sve smetove... Vidimo se Marko", rekao je Biković.

Slobodan Boda Ninković je u svom govoru naveo da je bio blizak sa Markom Živićem.

- Ovih dana smo svi gajili nadu da ćemo se sresti na ovim daskama. Razmišljao sam kako da nađem Marka u životinjskom ili biljnom svetu. Onda mi se prikazao maslačak. Nežan i krhk. Sumnjam da ima nekoga ko makar jednom nije dunuo maslačak i rasejao ga. Marko je za mene maslačak. Marko, nije bio ovakav dogovor. Trebalo je ti mene da ispratiš u penziju, a sada ja tebe ovako pratim. Neka ti je laka zemlja, Marko. – rekao je Boda na komemoraciji- rekao je Boda Ninković.

Marko Živić biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, opelo počinje u 14 časova, a dok će glumac biti sahranjen na novim parcelama u blizini Aleje zaslužnih građana.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR