Glas Javnosti

KOLONE SVE DUŽE: Na ulazak u Srbiju čeka se više od jednog sata, prave gužve tek slede

Društvo
Autor:

Kolone na graničim prelazima između Srbije i Crne Gore su sve duže, na ulazak u Srbiju se čeka i više od jednog sata. Ovaj trend bi mogao da nastavi jer u Crnoj Gori trenutno boravi oko 70.000 građana Srbije, većina njih se posle odluke Kriznog štaba odlučila na povratak.

Noćas od ponoći pa do 18 časova preko graničnog prelaza Gostun u Srbiju vratilo se oko 10.000 državljana koji su boravili u Crnoj Gori.

Prema informacijama granične policije preko ovog prelaza prešlo je oko 3.300 automobila.

Inače na Gostunu su još kilometarske kolone automobila. Na ovom graničnom prelazu čeka se oko sat vremena na ulazak u Srbiju, dok se isto toliko čeka i na izlasku iz Crne Gore.

Kako se približavalo 18 časova, kada je počela da se primenjuje mera zdravstvenog nadzora nad građanima koji se vraćaju u zemlju, produžavala se kolona na graničnom prelazu Gostun.

Podsestimo, na graničnom prelazu Jabuka sa Crnom Gorom, na ulazu u našu zemlju, od jutros su velike gužve koje prave oni koji su poslušali apel Kriznog štaba da se iz drugih država sa godišnjih odmora vrate u zemlju danas do 18.00 časova.

Kako prenose mediji, desetine vozila čekaju u kolonama da udju u Srbiju, a najveće gužve na graničnom prelazu očekuju se danas u periodu od 16.00 do 18.00 časova, od kada će početi da se primenjuje nova zaštitna epidemiološka mera.

Odluka Vlade Srbije na predlog Kriznog štaba je da će se od danas od 18.00 časova primenjivati zdravstveni nadzor u narednih 10 dana nad građanima koji se vrate sa odmora iz zemalja sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, medju kojima je i Crna Gora.

(Glas javnosti/Novosti/Blic/RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR