Glas Javnosti

Kolege o smrti DUŠANA MAŠIĆA: Otišao je talentovan, častan, strastven NOVINAR, posvećen svom poslu!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Preminuo je iskusni novinar sa dugogodišnjom karijerom na BBC-ju u Londonu i Beogradu, Dušan Mašić.

Kolege će ga pamtiti kao časnog novinara koji je uvek bio spreman da pomogne. Novinarstvom je počeo da se bavi 1989. godine.
Od novinara-saradnika, preko skupštinskog izveštača i ratnog reportera, postao je urednik informativnog programa Radija B92.

Talentovan, častan, vrlo duhovit, spreman da pomogne gde god je to moguće – tako Veran Matić iz radne grupe za bezbednost novinara opisuje svog dugogodišnjeg kolegu.

- Bio je vrlo strastven, vrlo posvećen novinarstvu i to je nešto što je uticalo, između ostalog, na njegovo zdravlje... jer smo živeli i radili ovih 30 godina u vrlo stresnim, vrlo teškim, zanimljivim vremenima ali vrlo teškim i vremenima koja jako dugo traju i nemilosrdna su prema ljudima koji se potpuno daju samoj profesiji, rekao je Matić.

Neprekidno se nižu komentari na društvenoj mreži tviter - gde je Mašić bio svakodnevno aktivan.
Odlazi generacija novinara koja je praktikovala osnovne postulate novinarstva postavljenih u 19. veku - kaže Matić.

"Odlazi generacija koja nema, nažalost, puno naslednika. Gubi se supstanca novinarska, kadrovska, ljudska supstanca", rekao je Matić.

Mašić je bio prvi direktor Asocijacije nezavisnih elektronskih medija. Izveštavao je i za Glas Amerike, honorarno pisao i za NIN. Kao medijski ekspert je bio u brojnim misijama u regionu i svetu, prenosi N1.


BONUS VIDEO: DR ALEKSANDAR RADOJEVIĆ: U TOKU JE HRONIČNO TROVANJE!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR