Glas Javnosti

KOLAPS U LUČANIMA : Grad napravio ogromnu štetu

Društvo
Autor: Glas javnosti

OPŠTINSKI štab za vanredne situacije doneo je odluku da uvede vanrednu situaciju na delu teritorije Lučana, na kojoj je u utorak grad naneo ogromne štete na poljoprivrednim usevima kao i stambenim i pomoćnim objektima.

Prema rečima predsednika Opštine Milivoja Dolovića, grad veličine i do teniske loptice sručio se na naseljena mesta, počev od Turice, Puhova, Guče, Viče, Goračića, Dragačice, Rasovca, Guberevaca, Donjeg i Gornjeg Dubca, Kaone, Živice, Markovice, Dučalovića, Rtara, Dljina i sela Lučana, načinivši ponegde i stopostotne štete na malinama, kupinama, kukuruzu, pšenici, povrću i drugim poljoprivrednim kulturama.

- Ogromnu štetu, nevreme i grad načinili su i na stambenim i pomoćnim objektima, lomeći krovne pokrivke i prozorska stakla. Uništeni su i brojni plastenici i zaseočki putevi rekao je Dolović - prenose Novosti

Za 35 minuta, koliko je otprilike trajalo nevreme praćeno gradom, načinjena je, prema rvim procenama, višemilionska šteta. U utorak je ispaljeno čak 78 protivgradnih raketa, koje, ipak, nisu uspele da razbiju gradonosne oblake i smanje obim nastale štete. Od početka godine, opština Lučani je tokom brojnih naleta gradonosnih oblaka do sada ispalila 186 protivgradnih raketa.


Predsednik opština Lučani formirao je dve Komisije koje će odmah krenuti u popisivanje nastale štete, posebno na stambenim, pomoćnim objektima i putnoj infrastrukturi, kako bi se pristupilo obnovi i zaštititi prvenstveno kuća od mogućih pljuskova koji se očekuju i u narednim letnjim danima.

Svi građani koji su pretrpeli štetu, prijavu oštećenja mogu prijaviti na pisarnici Opštinske uprave opštine u Lučanima i Guči.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP