Glas Javnosti

Kojo sa porodicom odlazi iz Srbije: 'Ne želim da mi deca odrastaju u crnoj rupi'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Istaknuti dramski umetnik Nikola Kojoj (52) već je prošle godine najavio odlazak iz Srbije, jer, kako je rekao, ne želi da mu deca "odrastaju u crnoj rupi", glumac je podneo dokumente za useljenje u Sloveniju.

Akter kultnih filmova srpske kinematografije kao što su "Do koske", "Lepa sela lepo gore", "Nebeska udica", "Mi nismo anđeli", "Smrt čoveka na Balkanu" i mnogih drugih, podeno je dokumente za useljenje u Sloveniju i očekuje da će se njegov zahtev rešiti povoljno u bliskoj budućnosti. 

Kojo nije potvrdio ove informacije, kao ni Ambasada Republike Slovenije u Srbiji. 

Glumac je poslednjih godina aktivno učestvovao u građanskim protestima 2018. i 2019. godine, pokušavajući da ličnim primerom i angažmanom doprinese pokretanju procesa demokratizacije našeg društva. 

Izgleda da je ipak odustao od "jalovog" posla, pa je u oktobru prošle godine otkrio da je vreme da ode iz Srbije...

- Otkriću vam da se spremam da se iselim odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvek ne mogu da govorim. Ne mislim da starost provedem ovde, niti da moja deca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude. Okidač je svo ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjira, govoreći da su oni nama nešto stvorili - rekao je tada Kojo i dodao:

- Trudim se da ne plovim u govnima, nego da jurim bistre potoke kao što su festivali u Tuzli i na Bledu, važni su mi poslovi koje radim, moja porodica, najbliži prijatelji i moj mikrosvet. Trudim se da izbegavam blato i fekalije koje su oko mene. Nažalost, to nije uvek moguće. Ali, eto, živimo u poluzatvorenom odeljenju popravnog doma. Znam da zvučim pesimistički, ali mislim da sam realni pesimista koji sagledava stvari, prema mom mišljenju, na pravi način.

(Izvor:Direktno)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR