Glas Javnosti

KOALICIJA ZA NADZOR JAVNIH FINANSIJA TRAŽILA SMENU NATAŠE KRIVOKAPIĆ ZBOG PRETNJI POVERENIKU: Evo ko je tužiteljka Višeg javnog suda koja je ZAGUBILA KRIVIČNU PROTIV ŠEŠELJA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kolicija za nadzor javnih finansija zahteva od Državnog veća tužilaca da pokrene postupak za razrešenje Nataše Krivokapić, javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog pretnji upućenih Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodolјubu Šabiću.

Umesto da radi na procesuiranju odogvornih za najteža krivična dela, a pre svega javnih funkcionera ogrezlih u korupciju i organizovani kriminal, tužilac Nataša Krivokapić je našla za shodno da na zakonit akt Poverenika odgovori pretnjama.

Državno veće tužilaca je dužno da, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, hitno pokrene postupak za razrešenje Nataše Krivokapić zbog učinjenog teškog disciplinskog prekršaja, odnosno zbog teškog narušavanja ugleda javnog tužilaštva i značajnog kršenja odredaba Etičkog kodeksa javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Republike Srbije.

U suprotnom, Državno veće tužilaca će pokazati da se u potpunosti saglašava sa kršenjem zakona od strane tužioca i do sada nezapamćenim pretnjama rukovodiocu jedne nezavisne institucije.

Tužiteljka Višeg javnog suda Nataša Krivokapić dospela je u žižu javnosti nakon što je priznala da se krivična prijava protiv sina Vojislava Šešelja "zagubila".

 

Krivična prijava protiv Nikole Šešelja podneta je zbog fizičkog napada na člana LDP Đorđa Žujovića u Hrtkovcima, međutim nekako je postala zagubljena.

Na dan kad je Srpska radikalna stranka pokušala da u blokiranim Hrtkovcima održi miting i kad je u selu Jarak došlo do incidenta između pristalica SRS i LDP, sin lidera radikala, Nikola Šešelj, putem Fejsbuka pretio je smrću članu LDP Đorđu Žujoviću.

Na pitanje šta se dešava sa njegovim slučajem, javna tužiteljka Nataša Krivokapić ovako je odgovorila Žujoviću:

- Vaša krivična prijava koju ste 25. maja podneli protiv Nikole (Vojislava) Šešelja očiglednom omaškom umetnuta je u već postojeći predmet... Vaša krivična prijava nije bila dostavljena pisarnici, već je bila neevidentirana zajedno sa drugim predmetima.

 

Nataša Krivokapić svojevremeno je izjavila kako je prevelik značaj dat slučaju Savamala i navela da je vršen pritisak na Tužilaštvo od strane medija. 

Kada je reč o aferi "helihopter", odluku da se ne pokreće postupak u formi službene beleške potpisala je upravo javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nataša Krivokapić.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR